x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 12 plante care supraviețuiesc și în cele mai întunecate locuri ale camerei

12 plante care supraviețuiesc și în cele mai întunecate locuri ale camerei

30 Sep 2016   •   08:01
12 plante care supraviețuiesc și în cele mai întunecate locuri ale camerei

Pentru camerele şi spaţiile în care lumina soarelui ajunge rar, aceste plante pot fi o adevărată salvare. Ele se simt minunat la umbră sau în locurile slab luminate. La majoritatea acestor plante, frumuseţea constă nu în flori, ci în frunzele lor. Iar dacă ne gândim la partea benefică a plantelor, atunci ele contribuie şi la purificarea aerului.

Calathea

Frunzele frumos desenate fac ca această plantă să fie dorită în orice cameră, dar să nu uităm că razele solare îi fac rău, de aceea planta trebuie ţinută într-un loc umbros şi ferită de curenţi de aer.

Dieffenbachia

Lumina difuză este cea mai potrivită pentru această plantă. Dieffenbachia este o plantă deosebit de frumoasă în special primăvara şi vara, când în centrul plantei apar frunze tinere şi luminoase.

Dracaena Marginata

Această plantă este apreciată în special pentru aspectul său exotic. Însă ţineţi planta cât mai departe de razele solare. Lumina soarelui nu-i face bine, iar locul cel mai potrivit pentru ea este unul umbros.

Chlorophytum comosum sau Planta păianjen

Aceasta este una dintre cele mai răspândite plante de interior. Ea poate trăi o lungă perioadă fără soare şi ajută la purificarea aerului din încăpere.

Helxine sau Soleirolia

Este o plantă cu frunze mici, care arată minunat în ghivece suspendate sau în vecinătatea plantelor mari. Atenţie, însă, aşezată lângă plante mici ea le poate „sugruma”. Tot ce are nevoie este udarea frecventă şi doar prin pulverizare.

Feriga

..................

AFLĂ mai mult AI CI

×