x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 4 plante care te ajută să ții șobolanii departe de grădina ta

4 plante care te ajută să ții șobolanii departe de grădina ta

de Anastasia Paul    |    12 Iul 2024   •   19:30
4 plante care te ajută să ții șobolanii departe de grădina ta

Șobolanii nu sunt doar o pacoste dar pot provoca daune semnificative atât grădinii, cât și casei.

Șobolanii intră adesea în casă în căutare de adăpost și hrană, iar acest lucru este frecvent în lunile de vară. Aceștia pot roade cablurile, izolația și elementele structurale ale casei tale și distrug grădina. De asemenea, pot contamina alimentele și răspândi boli, așa că este mai important să prevenii o infestare decât să încerci să faceți față uneia odată ce aceasta a apărut.

Un expert spune cum să ții departe dăunătorii folosind plantele ca elemente de descurajare.

„Anumite plante au proprietăți naturale care resping șobolanii. Plantarea lor în grădina și în jurul casei tale poate fi o modalitate eficientă și ecologică de a descuraja dăunătorii”, spune expertul Neil Mckenzie, potrivit express.uk.

1. Menta
Șobolanilor, precum și altor dăunători, nu le place parfumul puternic de mentă, așa că plantarea acesteia în jurul casei și grădinii îi poate ține departe.

Se pot folosi și frunze de mentă uscate sau ulei esențial în locuri în care șobolanii pot fi o problemă.

2. Lavanda
Lavanda, cunoscută pentru mirosul său plăcut pentru oameni, este nedorită de multe animale, inclusiv pisici, vulpi și șobolani.

Plantează lavandă în jurul grădinii în paturi de flori sau recipiente individuale ori folosește pliculețe de lavandă uscată în interiorul casei.

3. Narcise
Aceste flori frumoase sunt toxice pentru șobolani și alte rozătoare. Plantarea narciselor în jurul perimetrului proprietății tale poate acționa ca un factor natural de descurajare.

3. Usturoi
Mirosul puternic de usturoi este neplăcut pentru șobolani.

Plantează usturoi în grădina ta sau să așează căței în zonele în care șobolanii sunt o problemă.

4. Catnip
În timp ce catnip-ul poate atrage pisicile în grădina ta, aceasta descurajează șobolanii din cauza mirosului său puternic.

Plantarea catnip în grădinata poate fi un repelent natural pentru șobolani și vine și în stropire. 

Totodată, cercetează casa și identifică eventualele goluri, crăpături sau găuri pe care șobolanii le-ar putea folosi pentru a intra. Sigileazp aceste puncte de intrare cu vată de oțel, calafate sau plasă metalică.

 

×
Subiecte în articol: plante sobolani