x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 4 sfaturi despre cum să alegi un mobilier calitativ pentru locuința ta

4 sfaturi despre cum să alegi un mobilier calitativ pentru locuința ta

15 Mar 2024   •   15:47
4 sfaturi despre cum să alegi un mobilier calitativ pentru locuința ta
Sursa foto: Shitterstock

Proprietatea pe care o deținem și în care locuim trebuie să inspire sentimentul de „acasă”. Modul în care este decorată locuința noastră ar trebui să fie conform preferințelor noastre. Indiferent că e vorba de amenajarea sau redecorarea locuinței, înainte de a începe achizițiile este esențial să-ți creezi o viziune asupra modelului de mobilier dorit.

În această privință, calitatea mobilierului este foarte importantă. O mobilă care trebuie reparată sau schimbată în mod frecvent este ineficientă. Iată câteva sfaturi utile care te pot ajuta să achiziționezi o mobilă calitativă și potrivită pentru locuința ta.

Documentează-te asupra modelelor de mobilier și a diferențelor dintre materiale

În funcție de încăperea pe care vrei să o amenajezi sau să o renovezi, documentează-te cu privire la modelele de mobilă și materialele existente. Observă dacă este mai convenabil pentru tine să le achiziționezi pe bucăți sau în set, dacă vrei o mobilă modernă sau în stil vintage etc. În ceea ce privește textura mobilei, optează de exemplu pentru mobiliere din materiale precum este stejarul sau alte materiale durabile.

Stabilește suma pe care ești dispus să o cheltui

Suma de bani pe care dorești să o aloci pentru mobilier trebuie stabilită înainte de a porni căutările propriu-zise. Dacă un produs este mai scump, nu înseamnă că este și de calitate, așa cum dacă este mai ieftin nu rezultă faptul că nu are durabilitate. Tocmai de aceea, după ce ai studiat materialele și ce anume consideri că s-ar potrivi pentru locuința ta, stabilește o sumă.

Dacă ești în căutarea unor obiecte de mobilier pentru bucătărie și vrei să te încadrezi într-o sumă modestă, caută mobila bucatarie ieftina și bucură-te de cât mai multe opțiuni.

Fii atent la greutatea mobilei

Un aspect esențial în cadrul căutărilor pentru un mobilier calitativ este să analizezi estimativ greutatea acestuia. Obiectele foarte ușoare de cele mai multe ori nu sunt de calitate. Un exemplu în acest sens ar putea fi o lampă care la prima vedere pare a fi dintr-un material greu și durabil, dar în momentul în care o ridici dovedește contrariul.

Pe de altă parte, nici obiectele foarte grele făcute dintr-un material dens nu sunt considerate a fi rezistente. Dacă de exemplu vrei să testezi o masă de cafea și observi că abia o poți ridica, atunci și în acest caz calitatea lasă de dorit.

Ia în calcul achiziția de antichități sau de mobiliere realizate manual

O achiziție sigură asupra unui mobilier este cea în care alegi antichitățile. Acestea au un material vizibil de calitate, dovada fiind rezistența lor de-a lungul trecerii timpului. Există și în această privință multiple site-uri online, magazine fizice sau conturi de social media, de unde le poți achiziționa.

Însă, în cazul în care stilul vintage nu se potrivește cu designul locuinței tale și nu este ceea ce-ți dorești, există varianta mobilierelor prelucrate manual. Specialiștii care se ocupă de realizarea mobilierelor sunt foarte atenți la detalii, iar prețul este discutat în prealabil și negociat astfel încât să fie un acord comun. Puteți găsi acești artizani pe site-uri online, în platformele sociale sau chiar prin cunoștințe.

Durabilitatea mobilierului pe care vrei să-l achiziționezi este esențială. Obiectele de mobilier rezistente pot fi ușor de identificat dacă ai în vedere anumite detalii. Aplică sfaturile din acest articol care te pot ajuta să achiziționezi un mobilier calitativ și potrivit pentru locuința ta.

Sursă foto: Shutterstock

×