x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 5 cele mai liniștite rase de câini. Relaxați, calmi, iubitori și inteligenți

5 cele mai liniștite rase de câini. Relaxați, calmi, iubitori și inteligenți

de Anastasia Paul    |    26 Sep 2023   •   23:30
5 cele mai liniștite rase de câini. Relaxați, calmi, iubitori și inteligenți
Sursa foto: Hepta

Găsirea rasei de câini potrivite care se potrivește stilului tău este importantă. Nu numai pentru tine, ci și pentru câinele care intră în viața ta.

De exemplu, dacă ești un excursionist pasionat  s-ar putea să vrei un câine  plin de energie și mereu pregătit pentru o aventură. Sau dacă locuiești într-un apartament, s-ar putea să vrei un patruped de mici dimensiuni. 

Pe de altă parte, dacă ai un stil de viață mai relaxat și preferi serile liniștite acasă, o rasă cu energie scăzută ar putea fi mai potrivită. Însă trebuie să știi că deși unii sunt ascultătotori și blânzi, nu înseamnă că nu pot deveni anxioși în situații stresante. Zgomotele puternice și supărătoare sunt un factor de stres comun pentru animalele de companie.

Pentru proprietarii de câini, mulți și-au văzut, din păcate, însoțitorul speriat și chiar fugind în timpul unei furtuni sau al unui foc de artificii. Acum, un nou studiu arată că zgomotele mari nu sunt singurele sunete care pot stresa un câine, ci și diversele sunete mai scăzute de fiecare zi. Cercetătorii de la Universitatea din California-Davis au descoperit că multe articole comune dintr-o gospodărie pot declanșa frica. Zgomotele comune provenite de la un un detector de fum sau chiar un cuptor cu microunde pot declanșa anxietatea câinelui. Mai exact, zgomotele de înaltă frecvență, intermitente, sunt mai susceptibile de a provoca stres unui câine decât un zgomot continuu de joasă frecvență, scrie studyfinds.org.

Totuși, să fii conștient de bipuri și sunete bruște nu este singurul lucru pentru care ar trebui să fii pregătit atunci când aduci acasă un câine. Un sondaj recent arată că în primul an vei avea 6 perechi de pantofi mestecate, 5 vizite urgente la veterinar și 6 curse nebunești spre libertate. Câinii participanților la studiu au avut circa  27 de jucării, au distrus 4 piese de mobilier și au scăpat din lesă de 6 ori în primul an.

Desigur, 64% dintre respondenți spun că nu știu ce ar face fără dragostea și sprijinul câinelui lor. De fapt, aproape 70% cred că patrupedul lor îi cunoaște mai bine decât se cunosc ei înșiși.  Așadar, în timp ce primul an poate fi dur cu un nou cățel în casă, merită atunci când cel mai bun prieten vine să-ți usuce lacrimile .

Iată 5 cele mai ascultătoare rase de câini, potrivit experților:

1. Bulldog francez
Ai văzut măcar o dată un bulldog francez plimbându-se într-un cărucior? Asta pentru că acestor câini mici sunt docili nu le place mișcarea. Deși sunt cunoscuți pentru că au energie atunci când sunt pui, după ce împlinesc 2-3 ani, vei vedea cum devin calmi. De fapt, odată ce sunt adulți, aceștia sunt adesea considerați a fi una dintre cele mai liniștite rase de câini.

Bulldogul francez este „a doua cea mai populară rasă de câini din S.U.A. Sunt considerați cei mai buni prieteni înțelepți pentru persoane vârstnice, copii și cei care locuiesc în apartamente. Sunt deștepți, devotați și tânjesc atenția oamenilor lor. Datorită staturii lor scurte și îndesate, a botului scurt care îngreunează respirația și a istoriei lor de câini de companie, buldogii francezi pur și simplu nu sunt interesați de drumeții sau alergări.

2. Cavalier King Charles Spaniel
Drăgălaș, mic și calm, această rasă regală poate fi alegerea potrivită. Datând din vremea Renașterii, Cavalier King Charles Spaniel este cunoscut pentru noblețea sa prestigioasă și comportamentul blând. Crescuți prin generații de membri ai familiei regale, expresiile lor dulci și ochii rotunzi îi fac înduioșători. 

Au temperament dulce și iubitor. Sunt foarte jucăuși, afectuoți și calmi în casă. Chiar dacă are mărimea unei jucării, are nevoie de cel puțin două plimbări zilnice. Se potrivesc perfect cu familiile active sau cu cele sedentare. Sunt fericiți dacă familia lor este mulțumită. 

3. Basset Hound
Natura lor docilă îi face o alegere excelentă pentru un stil de viață mai relaxat. Urechile lor atârnă pe jos și probabil că le poți lega cu o fundă, deoarece Basset Hound este foarte tolerant. Pot fi încăpățânați și, prin urmare, dificil de antrenat, dar le place și să stea alături de proprietarul lor pe canapea și să se relaxeze toată ziua.

Clar au puțină energie, picioarele lor scurte epuizându-i în timpul plimbărilor. Iar istoria lor de mirositori, îi face să exploreze lumea cu nasul, decât alergând prin pădure.  Originari din Europa, aceștia s-au dovedit a fi foarte independenți, dar loiali stăpânilor lor. 

4. Irish Wolfhound
Da, și câinii mari pot fi calmi. Mai ales Irish Wolfhound.„Acest uriaș blând își petrece timpul stând tolăniți ca niște regi. Inteligenti și sensibili la nevoile oamenilor sunt însoțitori grozavi”.

Sunt astfel o alegere evidentă pentru o gospodărie liniștită. Tind să fie amabili cu alți câini și fericiți să sprinteze prin curte sau parc pentru puțin timp, mai degrabă decât să meargă prin pădure zilnic.  

În secolul al XV-lea, ei au protejat zona rurală irlandeză de invazia lupilor. Sunt incredibil de inteligenți și sensibili la emoțiile stăpânului lor, făcându-i niște câini de terapie fantastici.

5. Saint Bernard
Deși unii ar putea fi sceptici cu privire la dimensiunea lor, Saint Bernard este de fapt una dintre cele mai liniștite rase de câini. Originari din Alpii elvețieni, ei au nevoi zilnice moderate de exerciții fizice și au blană lungă ori scurtă. Dar, indiferent de lungimea blănii lor, sunt cu adevărat uriași blânzi, deoarece sunt răbdători și grozavi cu copiii.

„În vremurile străvechi, Saint Bernard îi ajuta pe călugării din ospicii să găsească pacienții pierduți în Alpii acoperiți de zăpadă. Deși mari ca statură, sunt relativ docili și cu maniere calme. Cu dresaj adecvat și multă dragoste sunt câini de familie minunați. 

 

×
Subiecte în articol: caini linistit