x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 5 sfaturi de la experți pentru alegerea tapetului potrivit

5 sfaturi de la experți pentru alegerea tapetului potrivit

20 Mar 2023   •   14:41
5 sfaturi de la experți pentru alegerea tapetului potrivit

Tendințele în amenajarea interioară a locuinței se schimbă constant, de la culori, stiluri și  materiale. În ultimii ani, timpul petrecut acasă a crescut, ceea ce înseamnă că am început să fim mai preocupați de cum arată locuința noastră, de funcționalitatea acesteia și de confortul pe care ni-l oferă, de aceea am început să ne “jucăm” cu elementele de design interior și să creăm un spațiu mai personalizat, mai primitor.

Ne luăm rămas-bun de la pereții albi și de la mobilierul neutru și ne orientăm către o casă cu pereți îmbrăcați în tapet, canapele colorate și lumină naturală care să scoată în evidență toate aceste elemente de decor.

 

Pentru o schimbare semnificativă în orice cameră, tapetul este varianta ideală. Acesta vine cu avantajul suprem că poate fi folosit în foarte multe moduri diferite, putând fi montat în toate camerele din casă. Alegând material potrivit, folosirea culorilor și modelului adecvate încăperii, tapetul este fără îndoială o modalitate plină de posibilități de a amenaja orice cameră. Iată câteva sfaturi oferite de designeri și experți în domeniu :

 

 

 

1. Tapet pe un singur perete sau în toată camera?

 

În primul rând, este important să decizi ce suprafață din cameră va fi acoperită cu tapet. Dorești să  accentuezi un perete sau vrei o ambianță predominantă în toată încăperea? Poți alege un tapet pentru un singur perete, în culori mai îndrăznețe, care să funcționeze ca o operă de artă ce atrage imediat atenția. Sau, poți să optezi pentru acoperirea tuturor pereților unei camere. Pentru varianta din urmă, este recomandat să alegi un design în culori și forme mai subtile, care nu copleșesc vizual încăperea.

 

2. În ce cameră dorești să amenajezi tapetul?

 

În funcție de camera în care va fi montat, tapetul poate oferi o ambianța specifică. Dacă este destinat pentru camera copiilor, atunci trebuie să te orientezi spre un design ludic, pe gustul lor. Dacă dorești să te bucuri de un tapet în camera de zi, dormitor sau chiar la birou, atunci este indicat să alegi un model neutru, în tonuri relaxante sau cu design repetitiv. Gama de modele de tapet este foarte variată dar mai interesant este faptul că acum ai posibilitatea să îl personalizezi.

 

3. Textura tapetului

 

În afară de modelele grafice, tapetul prezintă și diferite texturi, în funcție de materialul ales (pânză, ciment, piele, perlat sau neted). Tapetul texturat este fabricat acum la o calitate înaltă și contribuie la crearea unei atmosfere mai relaxate în cameră, adăugând o notă de expresivitate.

 

4. Dimensiunea camerei

 

Alegerea unui model de tapet se face bineînțeles în funcție de dimensiunea camerei și de înălțimea acesteia. Tiparele și desenele unui tapet pot crea o anumită percepție asupra spațiului unei încăperi, făcând-o să pară mai mare sau mai mică. Dacă încăperea este mai joasă, atunci este recomandat să alegi un model de tapet de perete în tonuri deschise, cu forme verticale, creând astfel impresia de înălțime.

 

5. Alege producători și branduri ce oferă garanție și calitate

 

Optează pentru modelele de tapet ale unor branduri ce pun accent pe materiale de calitate, rezistente și impermeabile. Alege producători ce lucrează cu designeri și ilustratori consacrați, pentru avea garanția că achiziționezi modele de tapet premium, ce vor rezistă și-ți vor încânta privirea. De asemenea, este important ca furnizorul să prezinte o politică flexibilă de plată, garanție și de livrare.

 

Ținând cont de aceste sfaturi, vei putea alege mai ușor modelul de tapet preferat.

×