
Temperaturile sunt mai blânde, nu mai există risc de îngheț, ceea ce favorizează dezvoltarea plantelor.
Ce flori să plantezi în luna mai
Petunii
Sunt foarte apreciate pentru paleta largă de culori și faptul că înfloresc până la finalul toamnei. Se simt cel mai bine în locuri însorite, unde primesc cel puțin 6 ore de lumină pe zi.
Crăițe
Sunt flori rezistente, colorate, și au un rol protector, ținând departe anumite insecte dăunătoare. Se dezvoltă bine în zone însorite și nu sunt pretențioase în ceea ce privește solul. Au nevoie de udare moderată și de curățarea florilor ofilite pentru a înflori abundent.
Gura-leului
Este o plantă decorativă care adaugă un aer jucăuș grădinii datorită formei florilor. Preferă locurile însorite sau ușor umbrite, are nevoie de un sol bine drenat și udare regulată. Pentru a stimula ramificarea este bine să fie tunse vârfurile plantelor.
Lavandă
Este o alegere excelentă atât pentru frumusețea și parfumul său, cât și pentru utilizările multiple în aromaterapie și gastronomie. Are nevoie de mult soare, sol bine drenat, nisipos, și se adaptează bine la condiții de secetă.
Begonii
Sunt flori care preferă zonele umbrite sau semiumbrite. Se dezvoltă bine într-un sol bogat în materie organică. Este important ca frunzele să nu fie udate direct pentru a preveni apariția bolilor, iar expunerea directă la soarele puternic de amiază trebuie evitată.
Cum îngrijești florile
Este esențial să respecți câteva reguli. Fertilizarea plantelor cu produse speciale pentru flori la fiecare două săptămâni va stimula creșterea și înflorirea.

Mulcirea solului ajută la păstrarea umidității și la reducerea buruienilor. Îndepărtarea florilor ofilite susține o înflorire continuă, iar o verificare regulată pentru dăunători permite intervenție rapidă, potrivit spynews.ro.