x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 6 plante care aduc prosperitate și noroc în casa ta

6 plante care aduc prosperitate și noroc în casa ta

de Redacția Jurnalul    |    04 Ian 2024   •   19:00
6 plante care aduc prosperitate și noroc în casa ta

Plantele dau o atmosferă mai plăcută, adăugând un plus de culoare i vitalitate, dar unele dintre acestea au și proprietăți aparte.

Crassula ovata este supranumită planta banului și aduce astfel bunăstare familiei, dar menține și energiza pozitivă. Se spune că atunci când o plantezi trebuie să te gândești la o persoană bogată pe care o admiri și să pui în ghiveci 6 monede. 

Aceasta trebuie așezată pe un pervaz deoarece are nevoie de cel puțin 4 ore de lumină directă a soarelui. Nu suportă udarea excesivă, astfel că trebuie adăugată apa doar atunci când pământul este complet uscat. Se udă săptămânal în timpul verii și mai rar pe parcursul iernii. Nu îi place frigul, astfel că nu este recomandată să stea la temperaturi sub 13 grade Celsius. 

Totodată, experții în Feng Shui recomandă ca aceasta să fie așezată în preajma biroului sau aproape de intrare pentru a aduce mai mulți bani. 

Alte plante care aduc prosperitate 
1. Pachira aquatica sau arborele norocos
Și aceasta este supranumită „planta banului”și aduce noroc, energie pozitivă și prosperitate în afaceri. Este originară din America Centrală și Nordul Americii de Sud. În mediul natural, aceasta poate ajunge până la 20 de metri înălțime, însă dacă o crești în ghiveci va rămâne la nivelul unui copăcel. Trebuie udată rar, ținută într-o cameră luminoasă și cu umiditate adecvată, mai ales vara. Dacă locuința este uscată, frunzele pot fi stropite cu apă necalcaroasă.

2. Ficus elastica
Frunzele rotunjite simbolizează banii și prosperitatea. Ficusul atrage astfel abundența, norocul și bogăția. Are nevoie de un loc luminos, fără expunere directă la razele soarelui. Nu îi priesc temperaturi sub 13 grade Celsius și nici variații bruște de temperatură. 

3. Sansevieria - limba soacrei
Planta șarpe sau limba soacrei  este foarte rezistentă și ușor de îngrijit, dar și un simbol al norocului și abundenței, conform principiilor Feng Shui. Emană o energie puternică, menită să protejeze de energie negativă chi. Se udă rar și nu are nevoie de lumină directă pentru a crește.

4. Busuoic
Busuiocul protejează de necazuri și ghinion, însă în unele părți din Mexic este considerat o plantă a banului. Este sensibilă la frig și, pentru a rămâne verde și parfumată, trebuie să beneficieze de mult soare direct. Atunci când înflorește trebuie tăiată fiecare tulpină până la al doilea set de frunze. Se plantează într-un sol bine drenat, are nevoie de udări dese iar acumularea de apă în ghiveci poate duce la putrezirea rădăcinilor.

5. Bambusul norocos
Conform tradiției chineze, bambusul aduce noroc. Un bambus cu 3,5 sau 6 tulpini poate aduce și noroc, dar și bogăție celui care care îl ține în casă. Este ușor de îngrijit deoarece nu are nevoie de lumină directă și nici de prea multă apă. Trebuie udat doar dacă solul s-a uscat și să fie plantat într-un ghiveci bine drenat. 

 


 

×
Subiecte în articol: plante prosperitate noroc