x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 7 cele mai urâte rase de câini, pe care totuși le adorăm

7 cele mai urâte rase de câini, pe care totuși le adorăm

de Anastasia Paul    |    18 Noi 2023   •   19:00
7 cele mai urâte rase de câini, pe care totuși le adorăm
Sursa foto: Hepta

În timp ce unele rase de câini ne încântă cu frumusețea lor, altele ne inspiră expresia „o față pe care numai o mamă o poate iubi”, și se aplică celor mai puțin arătoase rase de câini, pe care totuși le adorăm.

Ochii de insecte, părul rar și fețele căzute sunt comune în lista cu primele 7 rase de câini urâți. În pofida aspectului lor neplăcut, acește patrupede sunt iubitoare și loiale.

Indiferent cum ar arăta un câine în exterior, unii oameni îi iubesc. Peste jumătate dintre proprietarii de animale de companie susțin că au un limbaj de dragoste reciprocă cu animalele lor de companie. Pemtru că toți câinii merită dragoste și afecțiune.
Un studiu recent arată că 70% dintre  proprietarii de câini își consideră câinele cel mai bun prieten.

Iar frumusețea este foarte subiectivă: când o persoană poate considera un câine urât, alta ar putea vedea un nou prieten adorabil.

Iată astfel 7 cele mai urâte rase de câini:

1. Câinele chinezesc cu creastă 
Are, cu siguranță, un aspect neobișnuit. Are pielea pătată alb-negru, păr lung și rar, mai ales pe vârful capului și pe labe, care îi dă un aspect sălbatic. Este un câine faimos pentru urâțenia lui. A câștigat titlul de mai multe ori în ultimele trei decenii. Are dinții ascuțiți și este predispus, oricum, să-i piardă la o vârstă foarte fragedă. Uneori, dinții se supraaglomereasă sau se pot arcui și crește spre interiorul gurii, oferindu-le un zâmbet înfiorător. Este însă jucăuș și devotat.

2. Mops
„Urâtul mops” este o expresie care se referea inițial la fața turtită a boxerilor. Acum, termenul se referă și la acești câini cu aspect ciudat. Are ochii exoftalmici, botul plat și riduri pronunțate, care cu siguranță nu i-au afectat popularitatea. A fost crescut inițial în China antică, dar rămân eo rasă foarte iubită și astăzi. Vechii împărați chinezi țineau foarte mult la acești câini și erau oferiți străinilor ca daruri. Este a 29-a cea mai populară rasă din SUA. Deși urât, este adorat de mulți iubitori de câini. Este blând, grijuliu, comic și foarte adaptabil. 

3. Bull Terrier englezesc
Bull Terrier-ul englez are un bot bulbos și ochi mici, ca mărgelele. A decenit cunoscut ca mascota unor mărci renumite din Statele Unite. Are capul în formă de ou și botul foarte lung, urechile ascuțite, asemănătoare celor de pisică. Sunt iubitori de distracție, prietenoși și jucăuși. 

4. Affenpinscher
Este un câine mic, cu o față deosebită. Are adesea o personalitate rece sau distantă. Pare ca a fost invins de una dintre rozatoarele pe care a fost antrenat sa le vaneze. Blana lui este în dezordine, are  ochii căzuți, o mustață spectaculoasă și un bot turtit. Seamănă cu o maimuță, iar unul dintre numele lui este „maimuța terrier”, care se întâmplă să fie exact numele său în germană. Are blana aspră, mai scurtă în spate și mai lungă pe cap și pe umeri. 

5. Câinele mexican fără păr
Câinele mexican fără păr este adaptat climatelor calde. Are mustăți încrețite și, uneori, un smoc neplăcut deasupra capului. Este un însoțitor calm, iubitor, cu pielea netedă. Excelează în climatele calde și are o varietate de culori negru, ficat, ardezie, bronz și gri-negru. Este una dintre puținele rase de câini complet fără păr, are multe riduri aparente și se caracterizează, de asemenea, prin anomalii dentare. Durata medie de viață este de 8 ani. Se crede că și-a cîștigat numele (Xoloitzcuintle) de la zeul aztec Xolotl. Este considerat câinele național al Mexicului. 

6. Bulldog
Deși adorabil, acesta suferă adesea probleme de sănătate din cauza reproducerii lor. Are un comportament calm și prietenos, îmbogățit cu umor și încăpățânare ocazională. Este leneș și iubesc să petreacă timpul acasă, deși au totuși nevoie de exerciții fizice moderate.Are gața turtită, riduriși temperament care variază de la curajos la demn. Spre deosebire de cum arată, nu este deloc agresiv. Are și probleme de sănătate provenite din fața și maxilarul turtite care înregunează respirația. Capulimens necesită uneori fătarea cățeilor prin cezariană. Vederea sa este adesea proastă, nu îiplace vremea caldă dar are și intoleranță la frig.

7. Mastiff napolitan
Este o rasă de câini mari. Are pielea ridată care pare să atârne de corp. Pare un amestec de un Mastiff englezesc, Bloodhound și un Shar-Pei, greșit și consangvinizat. În 2017, un mastiff napolitan pe nume Martha i-a învins pe toți ceilalți câini la concursul Cel mai urat câine din lume, de la Târgul Sonoma-Marin din California. A existat un motiv bun pentru asta. Mastiffii napolitani au capete monstruos de mari, pline de falduri, o frunte permanent șifonată și ochi triști. Au chiar și riduri în jurul picioarelor din față. Mastifful napolitan este  o rasă străveche și arată ca ceea ce vezi când stai în fața unei oglinzi de carnaval. Acest câine a fost dezvoltat în Italia din câini mari de război romani, încrucișați cu mastiffi britanici, potrivit studyfinds.org.

 

 

×
Subiecte în articol: caini urat