x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 8 rase de câini care arată ca niște puiuți toată viața

8 rase de câini care arată ca niște puiuți toată viața

de Redacția Jurnalul    |    19 Ian 2024   •   09:30
8 rase de câini care arată ca niște puiuți toată viața
Sursa foto: Hepta

Niciun câine nu rămâne cu adevărat cățeluș pentru totdeauna. Însă unele rase mențin mai multe caracteristici asemănătoare cățelui la vârsta adultă decât altele.

Aceste rase de câini care arată ca niște pui sunt câini de companie foarte populari și nu este greu de înțeles de ce!

1. Yorkshire Terrier
Sunt unii dintre cei mai mici câini, așa că nu este surprinzător că au ajuns pe această listă. Sunt cunoscuți mai ales pentru blana lor  lungă, dar poate fi tăiată și scurt pentru a reduce periajul.  Cu toate acestea, sunt inteligenți și mai activi decât s-ar putea crede, fiind activi și la bătrânețe.

2. Pudeli mini
Pudelii standard sunt masivi, dar pudelii de jucărie rămân la o dimensiune mult mai ușor de gestionat.

Dacă ești  în căutarea unui însoțitor mic și inteligent, un pudel de jucărie poate fi exact ceea ce îți dorești. În timp ce acești câini își mențin dimensiunea mică și jocul până la vârsta adultă, nu ar trebui să-i subestimezi. Sunt excepțional de atletici și inteligenți.

Sunt destul de ușor de antrenat și sunt cunoscuți pentru excelența în cursurile de agilitate. Cu toate acestea, sunt foarte predispuși la plictiseală. Odată cu plictiseala, apar adesea comportamente distructive, cum ar fi săpatul și mestecatul.

3. Bichon Frise
Când sunt îngrijiți corespunzător, acești câini arată ca niște mingi mici și pufoase.

Bichonii sunt mai blânzi și mai relaxați decât câinii deâ dinainte. Pofta lor de viață îi face însoțitori distrași, dar exuberanța lor este ușor atenuată. Un Bichon poate fi o opțiune grozavă dacă vrei un câine pufos pe care să-l ții în brațe.

4.Maltez
Ssunt cunoscuți pentru echilibrul lor elegant și blana lungă.  În timp ce acești câini iubesc îmbrățișările, ei rămân foarte jucăuși până la vârsta adultă. Tind să fie mai răutăcioși decât alte rase, ceea ce îi face grozavi pentru familiile care doresc un câine mai interactiv. Sunt mai sănătoși decât multe alte rase.

5. Cavalier King Charles Spaniel
Dacă nu te deranjează să ai un „cățeluș” mai mare, Cavalier King Charles Spaniel poate fi cel mai bun câine pentru tine. Această rasă este excepțional de blândă și adesea vrea să-și petreacă timpul în brațele cuiva. Sunt foarte orientați spre oameni și tind să-și urmeze familia în jurul casei lor. Interacțiunea umană este ceea ce își doresc.

Urechile lor mari, catifelate și ochii expresivi sunt incredibil de fermecători. În plus, au nevoie de o întreținere mult mai redusă decât multe alte rase mici. În mod surprinzător, cerințele lor de îngrijire sunt destul de mici.

6. Pug
Au fost crescuți pentru a arăta ca niște bebeluși și pentru a-și păstra trăsăturile asemănătoare cățelului până la vârsta adultă. Sunt câini de companie destul de populari. Dimensiunea lor mai mică îi face foarte potriviți pentru apartamente și au o întreținere mult mai redusă decât alte rase. Sunt, de asemenea, una dintre puținele rase de câini cu păr mai scurt.

7. Papillon

Această rasă de câini a fost numită după termenul francez care înseamnă „fluture”, datorită urechilor foarte blanoase. Pămân foarte mici până la vârsta adultă, fiind de dimensiunea unui cățel. În ciuda urechilor lor pufoase, ei au nevoile minime de îngrijire. În plus, spre deosebire de multe rase mici, sunt excepțional de sănătoși. Nu sunt predispuși la multe probleme de sănătate și au o durată de viață lungă.

8. Shih Tzu
Când este îngrijit corespunzător, Shih Tzu poate rămâne adorabil de pufos până la vârsta adultă. Întotdeauna vor să fie în centrul atenției și te vor urmări prin casă. De asemenea, își păstrează jocul până la vârsta adultă, dar tind să fie mult mai relaxați decât alte rase mici. Are nevoi mai mari de îngrijire. Trebuie să-i tunzi blana în mod regulat sau să-l periezi zilnic, potrivit a-z-animals.com.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: caini tinereţe pui rase