Faptul ca undeva, prin lunile martie-aprilie 2007, IKEA va deschide un magazin pe doua etaje in cadrul Zonei Comerciale Baneasa este deja cunoscut si asteptat cu nerabdare de catre cei care stiu "ce poate" acest brand sau macar au auzit despre el. Pentru cei care nu-l cunosc, incercam in acest material sa-i familiarizam putin cu subiectul. Conceptul unic al acestuia a fost fondat in 1943, in Suedia, de catre Ingvar Kamprad. Viziunea sa a fost de a oferi produse de mobilier functionale, cu design de calitate si la preturi suficient de mici pentru a avea acces la ele cat mai multi oameni. Organizare. Magazinul va avea trei departamente principale: showroom-mobila, departamentul de accesorii si decoratiuni si departamentul de autoservire-mobila, de unde cumparatorii isi pot ridica produsele de mobilier ambalate in pachete plate. Datorita acestei modalitati de ambalare, produsele pot fi transportate chiar de catre cumparatori acasa. Si asamblarea obiectelor achizitionate pot sa o realizeze singuri (instructiunile de asamblare sunt foarte simple si pe intelesul tuturor). In acest fel clientul nu va mai fi nevoit sa plateasca pentru transport si asamblare. Pe de alta parte, cumparatorii isi pot alege produsele pe care doresc sa le cumpere dintr-un catalog care contine intreaga gama existenta si in magazin. Acest catalog va fi distribuit anual gratuit la locuintele celor din Bucuresti si din zonele limitrofe. Astfel, clientii se pot inspira din cele aproximativ 280 de pagini pentru situatiile reale de acasa. Gama de produse este aceeasi in intreaga lume, si magazinul din Romania nu va face exceptie. Este alcatuita din produse si solutii complete pentru amenajarea locuintei, atat la interior, cat si la exterior. Produsele oferite se caracterizeaza prin patru stiluri diferite: modern, country, young swede si scandinav, ultimele doua fiind tipic nordice. Produsele se remarca prin functionalitate, design, linii simple, culori luminoase, materiale naturale si rezistente Pe langa produsele de mobilier, magazinul comercializeaza si accesorii si decoratiuni, adica textile, corpuri de iluminat, articole de bucatarie si de organizare a casei, articole pentru gradina
Proiectul Riviera va fi finalizat in vara aceasta. Pe un teren de 12.000 mp se dezvolta in zona Straulesti complexul de 23 de vile stil duplex, Riviera. In acest moment, complexul se afla la faza de finisaje, fiind gata in proportie de 80-85%. Predarea urmeaza a avea loc in aceasta vara. Terenurile aferente vilelor (de circa 280 mp construiti/imobil) variaza ca suprafate intre 420-750 mp.
Citește pe Antena3.ro
In primavara acestui an urmeaza a fi livrata pe piata imobiliara din Bucuresti o cladire destinata birourilor, localizata aproape de Bucuresti Mall si Str. Octavian Goga. Structurat pe S + P + 3 etaje superioare, imobilul este intins pe o suprafata totala utila de 1.900 mp din care disponibili spre inchiriere sunt 1.200 mp. Defalcat pe niveluri, primele doua etaje au aproximativ 500 mp/etaj, in timp ce al treilea ofera 211 mp. Imobilul ofera o serie de avantaje foarte importante. In primul rand, locatia: este amplasat intr-o zona centrala, aproape de mijloacele de transport si de Bucuresti Mall. In al doilea rand, este vorba de o cladire noua care ofera toate facilitatile necesare unei cladiri de birouri moderne. Spatiile sunt deschise, putand fi compartimentate foarte usor in functie de dorintele si necesitatile chiriasilor.
Cine se poate gandi, privind imaginea de alaturi, ca panoul din sticla prins pe perete nu este doar o simpla "gaselnita" de-a designerilor, menita sa ne decoreze locuinta? Ca un simplu panou din sticla (si subtire pe deasupra!) poate sa incorporeze in structura sa elemente menite sa aduca caldura spatiului in care se afla? Adevarul este ca lucrurile stau exact asa. Panoul din sticla, decorativ la prima vedere, este de fapt un radiator din sticla, o noutate pentru piata de la noi. Produsul face parte din seria numita Sun Dust de panouri din sticla alimentate la curent electric (220 V). Aceste instalatii de incalzire emit caldura sub forma de radiatie (nu prin convectie). Emisia calorifica radianta este dirijata si absorbita de corpurile solide aflate in preajma. Nivelul de caldura dorit poate fi controlat prin atasarea unui termostat.
Radiatoarele din sticla se monteaza usor, au costuri de functionare scazute, si nu produc zgomot atunci cand merg
Indiferent daca locuiti intr-un apartament, intr-o casa, intr-o mansarda sau intr-o garsoniera, aceasta carte ofera 188 de metode menite sa transforme energia nefasta intr-un chi pozitiv, aducator de mare noroc, fara a intreprinde modificari structurale. "Trucuri FENG SHUI pentru casa ta" este scrisa de cea mai mare experta in Feng Shui, in beneficiul tuturor acelora dintre noi care trebuie sa ne descurcam cu ceea ce avem deja in casa. Plina de sfaturi utile, cartea incepe de la principiile de baza, explicand toate notiunile ce va sunt necesare pentru a practica Feng Shui-ul chinezesc veritabil. Ea va poarta ca un ghid prin zonele principale din locuinta, oferind solutii imediate de Feng Shui: poate ca aveti nevoie de un bec puternic in baie, pentru a preveni pagubele financiare, sau de clopotei de vant, ca sa incetiniti chi-ul de pe un culoar. Sunt oferite sfaturi speciale pentru cei ce traiesc in apartamente, iar o sectiune aparte este dedicata coloristicii Feng Shui. Invatati sa va amenajati mobilierul astfel incat sa intampinati energia pozitiva, precum si sa localizati si sa activati colturile norocoase din orice camera. Cartea este aparuta la Pro Editura.
Peisajistul Pierre-Alexandre Risser va pune la dispozitie 100 de idei pentru a va colora terasa, balconul sau macar pervazul geamului. In plus, beneficiati de sfaturile unor experti privind cultura si intretinerea diferitelor plante ornamentale folosite. Cartea este aparuta la Editura House of Guides.