x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Alameda del Tajo şi Parcul Naţional din Ronda, Spania

Alameda del Tajo şi Parcul Naţional din Ronda, Spania

09 Aug 2007   •   00:00

Impresionantul oraş Ronda este poziţionat deasupra bazinului şi minunăţiilor naturale de pe Răul Tajo, fiind imprejmuit de munţi. De aici se pot vedea grădinile Alameda del Tajo şi vechiul palat al regilor mauri ai Rondei.

Impresionantul oraş Ronda este poziţionat deasupra bazinului şi minunăţiilor naturale de pe Răul Tajo, fiind imprejmuit de munţi. De aici se pot vedea grădinile Alameda del Tajo şi vechiul palat al regilor mauri ai Rondei. Fiind unul din cele mai vechi oraşe din Spania, originile Rondei se găsesc in perioada preistorică. In apropierea Rondei se află Peştera Pileta, o adevărată rămăşiţă a artei rurale andalusiene. Ronda, oraşul din nord-estul provinciei Malaga, este impărţit in două oraşe, unul vechi şi unul nou, care sunt legate printr-un pod.

O multitudine de specii vegetale

Grădinile Alamada del Tajo, căndva Pădurea San Carlos, sunt situate intre Piaţa Toros şi malul Răului Tajo, fiind un excelent itinerariu al secolului al XIX-lea, care oferă unele din cele mai minunate privelişti panoramice ale oraşului şi ale peisajelor din jurul Rondei. Aici există cinci alei paralele mărginite de o mare varietate de specii vegetale care formează terase ce se intind pănă la marginea prăpastiei. Foarte mulţi arbori bicentenari figurează ca arbori importanţi ai provinciei Malaga şi sunt protejaţi: cedrul de Himalaya, imensul pin Piñonero sau salcămul cu trei ghimpi.

Drumul se alungeşte pănă in nord, mărginind terasele Hotelului Victoria, care este des vizitat de englezi. In jos se găseşte spectaculara formaţiune geologică, cunoscută ca: "Toarta Caldera". In interiorul grădinilor Alameda del Tajo, spre sud, se găseşte Aleea Blas Infante, care traversează terasele Hanului Naţional al Turismului, terminăndu-se cu Puente Nuevo sau Podul Nou, o privelişte unică a văilor spectaculoase de pe Răul Tajo.

Parcul Natural Sierra de las Nieves

Acest magnific parc natural, care a fost declarat de Unesco Rezervaţie a biosferei, se găseşte in intregul ţinut natural Serrania din Ronda. Acest teritoriu montan este recunoscut pentru defileele şi crestele adănci cu o inclinare mai mare de 100 m.

Cea mai importantă pădure de pini, o specie exclusivă a coastei peninsulare, ocupă 3.000 ha in Sierra de las Nieves. Aici se găseşte una dintre cele mai mari populaţii animaliere din Andalucia, de la specii unice de capre de munte la specii autohtone de mamifere mari care există in acest parc. In interiorul său nu există alei asfaltate, decăt cărări forestiere care sunt folosite de vizitatori. Zona de frontieră dintre regiunea atlantică şi mediteraneană deţine o floră variată şi originală.

Monumentele arhitecturale ale Rondei

Piaţa Toros este unul dintre edificiile cele mai insemnate ale oraşului, avănd reminescenţe baroce. Poarta, de o dimensiune impresionantă, este construită in stil baroc, din piatră, cu arcade mari şi este susţinută de coloane toscane din piatră. Băile Arabe sunt unele din cele mai bine conservate şi interesante din intreaga Spanie. Au fost construite la sfărşitul secolului al XIII-lea, inceputul secolului al XIV-lea. Porţile Rondei, Poarta Almocabar, Poarta lui Carlos al V-lea şi Poarta Felipe al V-lea, sunt de o frumuseţe impresionantă şi intr-o bună stare de conservare şi funcţionare. In Casa Regelui Moro sunt bine conservate obiecte de mobilier vechi, valoroase şi obiecte artistice. Minunatele grădini, denumite grădini artistice, conţin o multitudine de plante rare, dar şi plante mediteraneene.

×
Subiecte în articol: grădini celebre tajo