x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Ambianta tonica

Ambianta tonica

21 Iul 2005   •   00:00
Ambianta tonica

Culori vesele, forme si volume joviale, combinatii interesante, idei ingenioase- toate pentru o compozitie de ansamblu tonica. Este o locuinta de bloc finisata, mobilata si decorata pentru un beneficiar tanar, de numai saisprezece ani. Aflati povestea acestei amenajari interioare, conceputa de designerul Alex Vernescu

Spiritul tineretii a dominat aici, in toate sensurile. Parintii beneficiarului, un adolescent ce-si doreste sa ajunga om de afaceri, au inteles nevoia de independenta a copilului lor. Asa ca au hotarat sa-i ofere juniorului lor cadoul ideal: propriul sau apartament. In acest sens, au apelat la tana- rul si talentatul designer Alex Vernescu, pentru o schimbare totala de imagine a unui apartament recent achizitionat, situate intr-un bloc. Avand in vedere destinatia locuintei si stilul de viata al viitorului beneficiar, designerul s-a concentrat pe ideea de veselie, de ambianta revigoranta pe care sa o redea, in special, prin culori puternice si piese de mobilier moderne.

Structura de rezistenta a blocului nu a permis recompartimentari spectaculoase, dar desfiintarile de ziduri s-au facut acolo unde in final a contat cel mai mult. Spre exemplificare, logia corespondenta camerei de zi a devenit o extensie a acestei incaperi. Astfel, s-a castigat un spatiu important, iar iluminarea naturala s-a imbunatatit evident in noul living.

Amenajarea a fost conceputa in termeni minimalisti, cu piese de mobilier moderne, cu finisaje calde, care sa creioneze, in linii mari, o atmosfera degajata, sa nu incarce spatiul si asa destul de limitat prin constructie.

Bucataria este excelent exploatata pentru a ingloba atat zona de gatit, cat si locul de luat masa. Lunga si ingusta, incaperea a fost modificata, respectiv marita prin desfiintarea camarii. Acest lucru se citeste in zona frontului tehnologic al bucatariei, unde mobilierul a fost adaptat noii configuratii a peretelui.

Volumul ce iese in evidenta a fost realizat din gips-carton si are rolul de a masca tevile de apa inestetice care traversau fosta camara. Nisa rezultata in vecinatatea usii interioare a fost transformata intr-un spatiu deschis de depozitare. Dotarea cu echipamente electrocasnice tradeaza stilul de viata al tanarului beneficiar. Este clar ca obiectul cel mai des folosit va fi cuptorul cu microunde. De aceea, frontul de lucru este rezolvat in termeni stric necesari pentru a face fata ocazionalelor preparari culinare.

Daca ar fi ceva de reprosat, cu siguranta in vizor ar fi decorul ferestrelor. Jaluzelele verticale sunt deja depasite si nu mai reprezinta un mod de rezolvare spectaculos. Roletele sau chiar perdele din voal ar fi fost o solut ie mai expresiva. In acest caz insa, dorin- tele clientului au dictat, dar designerul a stiut sa le gaseasca functionalitatea si incadrarea in spatii, astfel incat rezultatul final sa fie unul chiar interesant.

Adela Parvu
Arhiva

Pentru mai multe informatii din domeniu, cititi revista Ideal Decor

×