x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Ambient inedit - personalizare de efect a unui apartament

Ambient inedit - personalizare de efect a unui apartament

30 Iun 2005   •   00:00
Ambient inedit - personalizare de efect a unui apartament

O casa pe zi

  • Editorial de Luminita Ioan
  • Citesc o stire in Ziarul de imobiliare. Un savant iranian a inventat un robot care construieste case! Prototipul, care a costat 30.000 de dolari, a fost prezentat recent si se studiaza posibilitatea utilizarii lui pentru a realiza constructii pe Luna.

    Inventatorul, Behrokh Khoshnevis, face o promisiune epocala: robotul va fi capabil sa construiasca o casa in numai 24 de ore, adica va fi in stare sa realizeze intr-o singura zi ceea ce face o companie de constructii in cel putin jumatate de an!

    Iata o veste care poate fi si buna, dar si rea. Iranianul ar trebui sa stie ca in categoria celor fericiti de aceasta descoperire s-ar inscrie dezamagitii ANL, adica aceia care si-au vandut propriile apartamente pentru a putea plati avansul la o locuinta confortabila, acceptand sa se chinuiasca pret de cateva luni platind chirie, la gandul ca, dupa aceasta perioada (conform contractului!), se vor putea bucura de noua casa. Multi dintre ei traiesc o crunta drama.

    In tabara nemultumitilor s-ar inscrie milioane de constructori, care se vor vedea pusi in imposibilitatea de a-si putea castiga existenta. Pentru ca semnalele negative au ajuns rapid la urechile sale, Khoshnevis a dat imediat replica: "Atunci cand a fost inventat automobilul s-a intrebat cineva ce se va intampla cu carutasii?"

    ×