x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Amenajare bucatarie deschisa - bar

Amenajare bucatarie deschisa - bar

04 Aug 2005   •   00:00
Amenajare bucatarie deschisa - bar

Amenajarea prezinta un apartament cu structura de rezistenta pe stalpi si grinzi, pereti din zidarie tip BCA, usor pretabil la modificari si recompartimentari. Holul, debaraua, bucataria au disparut ca si compartimentare, facand loc unui spatiu imens intrare - bucatarie - living, totul bazat pe o incinta. Fiind un spatiu deschis, tratarea bucatariei este usor atipica, avand putine corpuri suspendate, usi de sticla in dreptul ferestrei, pentru o iluzie de marire a spatiului vitrat, totul terminat cu o structura gen biblioteca, pentru a face o trecere lina la living.

In partea stanga a bucatariei, chiar langa intrare, este masina de spalat, mascata de blat si usa legata la apa si scurgerea din coloana. Peretele fals cu sticla ascunde coloana blocului, devierea ei fiind imposibila. Partea din spate, ce contine un spot, este doar o completare estetica pentru a forma o compozit ie corect echilibrata si a masca functia tehnica a coloanei.

Alaturarea chiuvetei cu plita, solutie nu foarte indicata, este rezolvata prin montarea unei plite inguste cu doua ochiuri, lasand un spatiu de manevra. Radiatorul instalatiei de incalzit este mascat de blat si acoperit cu grila. Trecerea la zona barului se face la aceeasi cota de blat catre bucatarie, in living cota creste la 1200 mm.

Forma masiva din dreapta barului ascunde un rezervor de apa, deoarece presiunea si debitul nu asigurau o buna functionare a centralei termice din apartament. Spatiul de sub bar contine un spatiu, unde se pot depozita si etala diverse obiecte decorative, iluminate de spoturi. Tamplaria din balcon a fost scoasa, spatiul fiind integrat livingului, aici amenajanduse o mica sera.

Mobilierul din living lipseste, peretii fiind tratati functional-decorativ prin expunerea unor mari lucrari de arta abstracta. Simplitatea voit intentionata a livingului echilibreaza cu zona mobilata a bucatariei, oferind un ambient personalizat, corespunzand cu asteptarile beneficiarului.

Designer Constantin Alupoaei
Studio IZZI DESIGN
Tel: 0723.031.196
×