Cu ceva vreme în urmă ne-a sunat la redacţie o doamnă cu rugămintea să prezentăm câteva sugestii de aranjamente florale pentru hoteluri şi săli de conferinţe. Iată că îi dăm curs.
Cu ceva vreme în urmă ne-a sunat la redacţie o doamnă cu rugămintea să prezentăm câteva sugestii de aranjamente florale pentru hoteluri şi săli de conferinţe. Iată că îi dăm curs.
De obicei, spaţiile mari ridică probleme în privinţa decoraţiunilor. Iar că pentru cineva care doreşte să decoreze cu flori holul unui hotel sau o sală de conferinţă devine foarte complicat.
FRUMOS NU ÎNSEAMNĂ ŞI UŞOR!
Un aspect important este legat de rezistenţa florilor folosite în aranjament. Este foarte posibil ca anumite plante să dea bine împreună într-un aranjament fantezist sau clasic, dar rezistenţa lor în apă să fie diferită.DE EXEMPLU, ORHIDEELE POT REZISTA
şi câteva luni dacă se păstrează fiolele cu apă şi hormoni de la baza tulpinilor.Nu acelaşi lucru se întâmplă cu graţiosul Lisianthus, care, orice ai face, nu ţine mai mult de câteva zile. Deci, pentru aceste spaţii utilitare, aranjamentul trebuie să fie în egală măsură frumos, dar şi rezistent. În plus, trebuie făcut în aşa fel încât să nu încurce circulaţia în preajma lui sau să se plieze perfect pe un spaţiu prestabilit pentru decor.
Unele spaţii de acest gen dispun de lumină naturală, altele au doar lumină artificială. În funcţie de florile folosite, contează şi acest aspect. Uneori, în acelaşi aranjament se folosesc în egală măsură flori la ghiveci şi flori tăiate. Rezultatul este spectaculos şi are mai multă stabilitate, însă ridică şi mai multe probleme de întreţinere.
O altă problemă pentru decorarea sălilor de conferinţe este legată de intervalul de desfăşurare. Adică persoana care se ocupă de sală trebuie să ştie exact ce vrea de la acel aranjament şi să-l poată obţine în scurt timp (în cazul unui eveniment neplanificat).
Deşi există firme care se ocupă printre altele şi cu aranjamentele florale, sunt perioade din an în care sunt suprasolicitate şi nu pot prelua comenzi urgente. Ori, dacă totuşi dau curs cererilor, nu oferă şi sfaturi de îngrijire şi de păstrare a respectivului aranjament.
În final, va exista o persoană, ca doamna care a sugerat acest subiect, care va trebui să se ocupe de toate: de la evaluarea necesităţilor de decor până la obţinerea şi îngrijirea aranjamentului.
O BUNĂ ORGANIZARE
Dacă acesta este jobul dumneavoastră şi intenţionaţi să-l faceţi câţiva ani, procedaţi în felul următor: realizaţi-vă o bază de date cu informaţii despre firmele la care puteţi apela pentru aranjamente; solicitaţi albume cu tipurile de aranjamente pe care le pot realiza şi cu estimarea timpului necesar în funcţie de sezon; consultaţi un decorator profesionist de interioare care să vă sfătuiască în privinţa dimensiunilor, culorilor, formelor şi eventual în privinţa luminilor.Încercaţi în măsura în care se poate să vedeţi care este specificul fiecărui eveniment organizat în sala dumneavoastră de conferinţe. În funcţie de acest lucru un aranjament poate să fie mai sobru, mai elegant sau exuberat şi plin de culoare. Sunt multe detalii organizatorice pe care dacă le păstraţi în ordine le veţi putea ţine şi sub control oricât de aglomerat ar fi sezonul sau oricât de brusc ar apărea un eveniment în planurile dumneavoastră.
ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ
De obicei, în perioada de toamnă se folosesc intens crizantemele în decoraţiuni. Dacă vă interesează un decor tradiţional, atunci crizantemele cu flori mari ruginii sunt numai bune. Dacă vreţi eleganţă şi rafinament, atunci apelaţi la crizantemele cu flori mici şi în culori naturale: alb, galben, grena. Feriţi-vă de crizantemele albastre colorate artificial. Nu, nu pentru că n-ar fi frumoase, ci pentru că se impune o selecţie a culorilor.Aranjament sub formă de tablou – nu vi se pare interesant? Realizat cu atenţie şi pus în valoare de lumini adecvate, poate să devină un adevărat punct de atracţie indiferent de mărimea spaţiului care îl găzduieşte. Însă, va trebui să aveţi grijă la dimensiuni, număr de culori şi calitatea realizării.
Citește pe Antena3.ro