x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Aspiratoarele din mare sunt gata de funcţionare

Aspiratoarele din mare sunt gata de funcţionare

de Alina Iancu    |    26 Noi 2010   •   21:12
Aspiratoarele din mare sunt gata de funcţionare

Programul „Aspiratorul din mare”, iniţiat de Electrolux cu câteva luni în urmă, luat sfârşit. În urma lui au rezultat primele cinci aspiratoare fabricate din plasticul colectat din apele oceanelor. Prin intermediul proiectului, organizatorii şi-au propus să atragă atenţia asupra problemei poluării cu plastic. Recuperat şi folosit corespunzător, plasticul care pluteşte în apele Oceanelor Pacific, Atlantic şi Indian, Marea Nordului, Marea Baltică şi Mediterană poate fi folosit la fabricarea mai multor tipuri de electrocasnice care funcţionează cu efecte minime asupra mediului. Lăsat să plutească în mări şi oceane, plasticul este extrem de dăunător chiar şi dacă luăm în considerare numai faptul  că nu este biodegradabil.

După colectarea plasticului prin diferite tehnici au fost realizate cinci aspiratoare „cu un design unic, care reflectă specificul fiecărei zone. Aspiratoarele sunt perfect funcţionale şi au la baza aceeaşi structură ca a unui aspirator obişnuit”.

Primul aspirator din România fabricat în proporţie de 50% din plastic reciclat a fost Ultra Silencer Green. În prezent, Electrolux fabrică aspiratoare care conţin plastic reciclat în proporţie de 70%, iar scopul este să se ajungă la produse 100% ecologice.

×
Subiecte în articol: casa afla ce e nou