x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Balustrade din sticlă vs balustrade din inox

Balustrade din sticlă vs balustrade din inox

07 Apr 2022   •   13:09
Balustrade din sticlă vs balustrade din inox

Când vine vorba de balustradă, există multe diferențe între materiale în ceea ce privește longevitatea, rezistența, nevoile de întreținere și chiar rezistența la foc. Aceasta înseamnă că atunci când planificați să cumpărați o balustradă trebuie să luați în considerare materialele cu atenție, cu accent pe performanță și pe cât timp doriți să reziste. Un alt factor de luat în considerare este stilul sau aspectul balustradei dvs.

Cele mai frecvent utilizate materiale la fabricarea balustradelor sunt metalul, sticla si lemnul. Totuși, poți opta si pentru o balustrada din piatră, plastic, material compozit sau alte materiale.

Balustradele din inox și sticlă sunt cele care folosesc cele mai populare materiale ale secolului XXI. Datorită rezistenței și durabilității sale ridicate, dar mai ales datorită frumuseții și flexibilității sale, ceea ce permite crearea stilurilor moderne și clasice.

Balustradele sunt cel mai important element de siguranță pentru scări și balcoane. În prezent, acestea sunt cele care oferă cel mai bine frumusețe și confort prin utilizarea materialelor de înaltă calitate și a modelelor personalizate. Pentru realizarea balustradelor puteți alege dintr-o mare varietate de materiale, care asigura protecție. Aceste materiale au o durabilitate mare și printre ele se numără, așa cum am menționat anterior, sticla, lemnul, otelul inoxidabil, aluminiul, PVC-ul, etc.

Există dezbateri constante între sticlă și oțel inoxidabil. Este greu să alegi între ele, deoarece ambele sunt excelente pentru proiectarea balustradelor. Deși ambele sunt materiale bune, puteți face o comparație a caracteristicilor lor în proiectarea balustradelor pentru scări și balcoane.

Balustradele din sticlă sunt ideale pentru toate tipurile de stiluri moderne sau clasice. Ele scot în evidență cele mai importante caracteristici ale mediului, datorită frumuseții, rezistenței ridicate și flexibilității lor. Intrarea luminii prin sticla este una dintre cele mai interesante caracteristici ale acestui material. Spații mai luminoase și modele interesante pentru orice stil. Oferă o estetică mai largă și mai curată, extrem de ușor de întreținut.

Deși sunt foarte populare, balustradele din sticlă au un cost redus, în comparație cu alte materiale. Asta pentru că poate fi refolosit, nu putrezește sau ruginește, nu dăunează mediului și sunt create cu procese de siguranță care le conferă rezistență mare. Astfel, deși de obicei sunt puțin mai scumpe decât alte balustrade, durabilitatea lor , securitatea și întreținerea le fac mai ieftine în timp. Deși pot părea fragile, balustradele din sticlă sunt realizate din sticlă foarte rezistentă și sigură.

Balustradele din oțel inoxidabil sunt ideale pentru mediile clasice și de afaceri, oferind rezistență și durabilitate ridicate, evidențiind astfel caracteristicile de siguranță în orice spațiu.

Din cele mai vechi timpuri, metalul a fost unul dintre cele mai utilizate materiale de către ființa umană, deoarece este flexibil și poate fi turnat pentru a crea structuri și balustrade cu un nivel ridicat de detaliu și frumusețe. Balustradele din oțel inoxidabil au un cost redus în comparație cu rezistența și durabilitatea lor. Oțelul inoxidabil poate fi refolosit, însă prețul este de obicei puțin mai mare deoarece necesită procese mai îndelungate în confecționarea lui.

Cu rezistență mare la coroziune, balustradele din inox  sunt de obicei folosite în principal pentru interiorul casei, dar se găsesc și pe balcoane și terase. Din punct de vedere al stilului, inoxul se potrivește foarte bine în mediile moderne, deși este un material foarte versatil care vă permite să alegeți dintr-un număr mare de forme și culori.

Prin comparație, ambele sunt materiale bune de înaltă calitate, rezistență și frumusețe, care pot fi folosite în diferite medii cu un cost redus.

×