x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Beneficiile bicarbonatului de sodiu asupra culturilor de roșii

Beneficiile bicarbonatului de sodiu asupra culturilor de roșii

de Anastasia Paul    |    18 Iul 2023   •   23:15
Beneficiile bicarbonatului de sodiu asupra culturilor de roșii
Sursa foto: Hepta

Stropirea plantelor de tomate cu bicarbonat de sodiu face minuni.

Astfel că bicarbonat de sodiu este mult mai mult decât ingredientul secret al mamei tale pentru prăjitura de ciocolată, încurajând o recoltă abundentă de roșii pline și suculente.

Grădina devine un loc neprimitor pentru dăunători, cum ar fi afidele, melcii, limacșii și chiar iepurii. În plus, bicarbonatul este un repelent natural al bolilor fungice.

Însă trebuie să știi că nu va face roșiile mai dulci, de acest lucru fiind responsabili nutrienții și lumina soarelui.

Sincronizarea și măsurarea sunt esențiale atunci când este utilizat bicarbonatul de sodiu pentru plantele de roșii. Îl poți aplica pulverizându-l la baza plantelor ori făcând o soluție, scrie housedigest.com. 

Cum acționează

Acesta ține departe sporii de ciuperci, dar și afidele, melcii, iepurii deoarece eliberează dioxid de carbon atunci când este ingerat, melcii se deshidratează iar iepurii fug, respinsi de mirosul pudrei. Deși sunt afectate și buruienile, stropirea plantelor de roșii cu cantități mari de bicarbonat le poate deteriora și pe acestea dar și apa din cauza infiltrării sodiului. 

Punctul favorabil pentru majoritatea plantelor se află între un pH de 6 și 7 iar bicarbonatul poate fi salvator prin menținerea acidității și alcalinității mediului. 

Modalități de utilizare

Se adaugă un sfert de cană cu bicarbonat de sodiu la baza plantelor de roșii. Această acțiune poate remedia atât dezechilibrele de pH, cât și problemele cu dăunătorii.

Totodată, spray-ul cu bicarbonat se prepară dintr-o lingură de pudră, o linguriță de săpun de vase delicat, aspirină pudră și o linguriță de ulei vegetal amestecate cu circa 4 kg de apă. Aspirina ajută la imunitatea plantelor, săpunul descompune uleiurile și ceara de pe frunze pentru a ajuta contactul cu soluția. Cu toate acestea, soluția de bicarbonat de sodiu nu va vindeca plantele infectate.

Acestea se stropesc o dată la 7-10 zile. 

 

×
Subiecte în articol: roşii bicarbonat