x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Bucatarie vagon

Bucatarie vagon

16 Iun 2005   •   00:00
Bucatarie vagon

Doua variante de amenajare

Spatiul alocat bucatariei este bine definit in tipologia unei locuinte. In ambientarea prezentata descoperim o situatie des intalnita in locuintele colective - spatiul bucatariei de tip vagon, cu laturi de 4 m pe 2 m. Ca forma, s-a dorit o alternanta intre zonele inchise si cele deschise, astfel obiectele specifice gatitului sau ornamentele sa stea alaturi de carti de bucatarie si plante.

Se observa o imbinare a mobilierului in plan orizontal cu cel vertical. Aici, coloanele dulap dau senzatia de inaltime a spatiului, deoarece tavanul fals si sapa ce contin traseele instalatiei termice au redus inaltimea totala. In zona spalatorului s-a pastrat adancimea standard (600 mm) pentru a oferi spatiul de preparare si amplasare sub blat a masinii de spalat haine. Adancimea mica a masinii (450 mm) va permite amplasarea unei usi, mascandu-se astfel in totalitate. In continuare, blatul se va retrage (320 mm), pentru a oferi un bun acces la aragaz si fereastra.

Din dorinta de a mari spatiul, camara a fost demolata, pastrandu-se doar un zid cu inaltimea de 1.200 mm. Acest parapet ascunde aragazul, iar amplasarea langa geam ofera o buna exploatare a hotei.

Au fost alese doua variante de mobilare, cu principiul de forma identic, dar detalii diferite dau ca rezultat varianta finala. Manerele de tip bara in contrast cu forma butonilor mici, dar cu finisaj identic. Aparent, sunt detalii ce nu conteaza, dar totusi respectate dau un ansamblu armonios.

In oglinda este amplasat aragazul si spatiul pentru servit masa. Parapetul are si un rol estetic - pe el s-a amplasat un raft cu accesul dinspre aragaz si spate de sticla. In acest mod, condimentele nu cad, dar sunt vizibile din toate pozitiile. Deasupra mesei s-a amplasat o polita cu spoturi incorporate, ansamblul fiind introdus in nisa. Pe polita se pot aseza diferite obiecte decorative.

Materialul folosit este pal melaminat. Tot mobilierul este prevazut cu cant ABS (aspect+ rezistenta), iar blatul imita piatra opal cu ape gri-galbene.

Pretul ambientarii este de 880 euro fara TVA si include concept, proiectare, transport si montaj.

designer, Constantin Alupoaei tel.: 0723 031 196
×