Doua variante de amenajare
Spatiul alocat bucatariei este bine definit in tipologia unei locuinte. In ambientarea prezentata descoperim o situatie des intalnita in locuintele colective - spatiul bucatariei de tip vagon, cu laturi de 4 m pe 2 m. Ca forma, s-a dorit o alternanta intre zonele inchise si cele deschise, astfel obiectele specifice gatitului sau ornamentele sa stea alaturi de carti de bucatarie si plante. Se observa o imbinare a mobilierului in plan orizontal cu cel vertical. Aici, coloanele dulap dau senzatia de inaltime a spatiului, deoarece tavanul fals si sapa ce contin traseele instalatiei termice au redus inaltimea totala. In zona spalatorului s-a pastrat adancimea standard (600 mm) pentru a oferi spatiul de preparare si amplasare sub blat a masinii de spalat haine. Adancimea mica a masinii (450 mm) va permite amplasarea unei usi, mascandu-se astfel in totalitate. In continuare, blatul se va retrage (320 mm), pentru a oferi un bun acces la aragaz si fereastra. Din dorinta de a mari spatiul, camara a fost demolata, pastrandu-se doar un zid cu inaltimea de 1.200 mm. Acest parapet ascunde aragazul, iar amplasarea langa geam ofera o buna exploatare a hotei.Citește pe Antena3.ro