x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Carnivore In casa noastrA

Carnivore In casa noastrA

de Cornelia Constantin    |    19 Ian 2006   •   00:00
Carnivore In casa noastrA

MEREU VERDE
Plante cu aspect interesant si comportament neobiSnuit
MEREU VERDE
Plante cu aspect interesant Si comportament neobiSnuit Carnivorele au o reputatie de plante care ataca orice insecta care ajunge in preajma lor, dar nu e cazul sa va speriati, ci sa apreciati aceste caracteristici ciudate pentru lumea vegetala. Mai mult, nici macar nu e nevoie sa le hraniti - nici cu bucati de carne asa cum ati fi tentati sa credeti si nici cu ingrasamant - pentru ca ele isi atrag singure insectele in capcane si in acest fel isi iau toate substantele necesare. Fiind plante de mlastina, carnivorele prefera umiditatea ridicata in aer si solul reavan. Solul nu trebuie sa se usuce intre udari si este important ca apa folosita la udare sa fie fiarta si racita, pentru ca nu tolereaza calciul.

INOCENTA SARRACENIA


Cu frunzele roscat-verzui ca niste trompete marginite de o aripa usor ondulata, Sarracenia are un aspect care nu va trimite cu gandul ca ar fi o planta carnivora. Insa, daca o insecta intra in aceste trompete nu are nici o scapare. In interior se afla niste perisori care fac insecta sa alunece in lichidul de la baza. El contine enzime care dizolva insecta dupa ce planta a absorbit mineralele necesare. Aceasta planta tolereaza si temperaturi negative, motiv pentru care este tinuta si afara, acolo unde iernile nu sunt foarte reci.

MIEREA DE... NEPENTHES


Ca niste mici traistute, capcanele plantei Nepenthes atrag insectele cu aroma de miere. Ca si in cazul Sarraceniei, odata intrate in capcana micile zburatoare nu mai pot iesi, fiind condamnate sa hraneasca planta. Aceasta trebuie sa aiba expuneri bine luminate, dar partial umbrite din aprilie pana in octombrie. Atunci cand va cumparati o astfel de planta, verificati daca in interiorul capcanelor se gaseste lichid. Daca nu, probabil ca acesta s-a evaporat in timpul transportului plantei si este necesar sa puneti in capcane cativa stropi de apa de ploaie. Atentie: udarea nu se face in mod curent in capcane, ci pe pamantul din ghiveci. Stropiti periodic planta cu apa dedurizata pentru a pastra umiditatea ridicata, intocmai ca in mediul sau natural. In perioada de crestere, planta se fertilizeaza o singura data pe luna, prin stropire pe frunze. Alte plante carnivore: Dionaea, Drosera, Pinguicula si Utricularia.

×
Subiecte în articol: planta