Arhitectura caselor de la malul Mării Mediterane a influenţat stilul locuinţelor de pe întreg teritoriul Europei.
Elementele specifice se regăsesc şi în proiectul locuinţei prezentate astăzi: intrarea anunţată de porticul fastuos, acoperişul în ape din ţiglă roşie, parasolarele de lemn ce decorează faţadele, terasele ce bordează partea din spate a casei şi piatra naturală aplicată, pentru constrast, pe faţade.
ORGANIZAREA SPAŢIULUI
La interior, spaţiul este fragmentat în încăperi generoase, cea mai importantă fiind o cameră de primire, comunicantă cu toate celelalte, cu un perete circular pe care se desfăşoară o scară somptuoasă de acces către etaj.
Parterul (aproximativ 300 mp) grupează funcţiunile de zi: livingul deschis pe două etaje, locul de luat masa, bucătăria, biroul, camera pentru relaxare, dormitor pentru bonă sau bucătăreasă, depozitare şi baie de serviciu.
Etajul este compartimentat în patru dormitoare deservite de băi proprii, precum şi un living secundar.
LEGĂTURA CU EXTERIORUL
Locuinţele în stil mediteranean realizează o conexiune strânsă între interior şi exterior, terasele joacă un rol la fel de important precum livingul sau locul de luat masa, fiind utilizate cu precădere pe timpul verii. În acest caz, locuinţa se bucură de un peisaj natural deosebit ce merită contemplat.
Construcţia cu pereţi albi din beton este decorată cu piatră naturală, lemn şi ţiglă roşie. Pentru protecţie, a fost ridicată cu două trepte de la cota 0 a terenului, fundaţia fiind astfel consolidată.
Către arhitecţi
Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana. teodorescu@jurnalul.ro
Citește pe Antena3.ro