x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casă de 220 mp intr-o zonă rezidenţială de lăngă Bucureşti

Casă de 220 mp intr-o zonă rezidenţială de lăngă Bucureşti

20 Oct 2007   •   00:00

Proiectul prezentat azi este o vilă unifamiliară amplasată intr-o zonă rezidenţială din apropierea Bucureştiului. Este amplasată pe un teren dreptunghiular de aproximativ 500 mp.

Concretizarea activităţilor variate ale omului se face cu ajutorul unor elemente utilitare: organizarea spaţiului, echiparea raţională a incăperilor, soluţionarea adecvată a instalaţiilor, elemente care constituie, in ansamblu, ceea ce inţelegem prin funcţionalitate. Proiectul prezentat azi este o vilă unifamiliară amplasată intr-o zonă rezidenţială din apropierea Bucureştiului. Este amplasată pe un teren dreptunghiular de aproximativ 500 mp. Accesul in locuinţă se face printr-un vestibul generos care distribuie circulaţiile la nivelul parterului către zona diurnă, living, locul de luat masa, bucătărie şi birou, cu acces chiar din vestibul. Livingul este deschis către locul de luat masa şi bucătărie, putănd fi insă separat la nevoie prin uşi glisante. In living a fost prevăzută scara spre etaj. Parterul este completat funcţional de un grup sanitar, cămară şi depozitare. La subsol se găsesc spaţiile tehnice şi depozitarea, iar etajul cumulează zona nocturnă cu trei dormitoare generoase dintre care unul matrimonial (cu dressing, baie proprie şi terasă).

Detalii tehnice

Structura de rezistenţă este de tip cadre cu stălpi şi grinzi de beton armat, cu pereţi exteriori din cărămidă porotherm de 35 cm grosime. Compartimentarea interioară este realizată din cărămidă cu goluri verticale de 12,5 cm sau pereţi de gips carton cu vată minerală. Cea mai mare parte din suprafaţa de teren rămasă liberă dispune de gazon, iar de jur-imprejurul casei sunt alei cu pavaj, pietriş şi decoraţiuni florale. Pentru finisarea faţadelor s-a folosit vopsea lavabilă de exterior de culoare alb mixată cu placaje din ceramice de culoare porocalie. Pentru invelitoarea acoperişului s-a folosit ţiglă de culoare moro inchis. Tămplăria exterioară este din PVC cu geam termopan, iar terasele şi treptele exterioare sunt placate cu gresie rezistentă la ingheţ.

25 euro/mp

preţ pentru proiectare completă (de arhitectură, instalaţii şi rezistenţă)

Proiect conceput de arhitect Eugen Vişan

Către arhitecţi

Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine in sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", in care ii invităm să işi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea in acest format in paginile suplimentului.

Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă