x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa de vacanta de 231 mp, amplasata in localitatea Sinaia

Casa de vacanta de 231 mp, amplasata in localitatea Sinaia

de Georgiana Teodorescu    |    04 Ian 2007   •   00:00

PROIECT DE CASA
Arhitectura specifica zonei de munte pe un teren de 1.000 mp
PROIECT DE CASA

Arhitectura specifica zonei de munte pe un teren de 1.000 mp

Cu o suprafata construita desfasurata de 282,17 mp (+ 188,66 mp demisol), casa prezentata se intinde pe trei niveluri: subsol, parter si etaj. Subsolul este compus din hol, doua camere pentru depozitare, centrala termica si garaj de 5,39 mp. La parter s-a organizat intreaga zona de zi, cu bucatarie, loc de luat masa, living si terasa generoasa (45,66 mp). Etajul este format din hol, doua dormitoare cu bai proprii si dormitor matrimonial cu baie si balcon.

DETALII TEHNICE

Structura de rezistenta este pe stalpi, grinzi si centuri si plansee din beton armat. Acoperirea cladirii se face cu sarpanta in sistem "scaune", din lemn ecarisat si invelitoare din tabla tip Lindab.

Finisajele exterioare folosite la acest obiectiv urmaresc realizarea unui aspect care sa fie in concordanta cu cadrul natural si cu constructiile ce se vor realiza in zona. Peretii vor fi finisati la exterior cu tencuieli subtiri de tip "Baumit". Se vor folosi zidarii si placaje din piatra naturala pentru placarea soclului, a stalpilor si placare cu lambriu de lemn de stejar la nivelul superior al cladirii (etaj).

Pentru integrarea armonioasa a cladirii in situl vizat se va da o atentie deosebita in alegerea materialelor pentru finisajul cladirii si al platformelor de acces

Tamplaria exterioara va fi din lemn stratificat, cu geam termopan. Pardoseli exterioare: dale ceramice, culoarea naturala a pamantului ars, aleile pietonale vor fi pardosite cu material ceramic similar.

La interior, peretii vor fi tratati cu tencuieli driscuite fin, gletuiti cu glet de ipsos si finisati cu zugraveli lavabile, in culori de apa.

UTILITATI

Instalatia de incalzire generala a casei este complet automatizata (centrala termica proprie pe gaz metan). Instalatiile electrice vor fi racordate la retelele ansamblului, iar cele sanitare la fosa septica, vidanjabila, ce va fi realizata concomitent cu locuinta. Alimentarea cu apa a constructiei se va face din conducta retelei locale. Apele pluviale de pe acoperis se vor colecta prin intermediul jgheaburilor si a burlanelor din tabla zincata si vor fi indepartate de cladire prin sistematizare verticala adecvata.

93.996 euro
pret la rosu, recomandat de arhitect
  • Proiect realizat de arhitect Constantin Burca
  • ×