Locuinta unifamiliala cu o volumetrie dinamica, ce reflecta si anima spatiile
interioare
Volumetria acestei constructii imbraca o functionalitate desfasurata pe doua niveluri, parter si etaj partial mansardat. Centrul de interes al locuintei este livingul, care se desfasoara pe cele doua niveluri. Spatiile interioare sunt bine organizate, la parter fiind holul de acces, biroul si bucataria, sufrageria si camera de zi cu o terasa partial acoperita catre zona din spate a casei. Tot la parter sunt prevazute garajul pentru doua autoturisme, un dormitor si scara de acces catre etaj si subsol. La etaj sunt trei dormitoare, cu grupuri sanitare si spatii pentru depozitare. Intrarea este bine marcata pe fatada principala, fiind protejata de un balcon al etajului mansardat.
MATERIALE
Constructia este finisata cu materiale de calitate superioara. La interior, pardoselile spatiilor de circulatie sunt placate cu piatra naturala sau gresie portelanata, iar cele ale camerelor, cu parchet. Tamplaria exterioara este din lemn stratificat cu geam termopan, iar cea interioara, din lemn de tip Pinum. La interior tavanele sunt realizate din gips-carton cu scafe si corpuri de iluminat incastrate. Pentru realizarea confortului termic, casa este imbracata cu termosistem (polistiren de 8 cm, plasa, tencuiala baumit si vopsitorie).
Acoperisul amplu, cu inaltime variabila, este din tabla tip tigla cu accesorii. Suprafata construita desfasurata este de 543 mp.
108.000 euro
pret la rosu recomandat de arhitect
Proiect conceput de arhitect Cristian Nicolae, tel: 326.23.93
CATRE ARHITECTI
Jurnalul National, prin suplimentul
Jurnalul casei mele, este partener media al Anualei de Arhitectura a Municipiului Bucuresti, editia 2006. Venim in sprijinul arhitectilor, inclusiv prin rubrica "Proiect de casa", in care ii invitam sa isi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot aparea in acest format in paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteti scrie la adresele de
e-mail
jcm@jurnalul.ro sau
georgiana.teodorescu@jurnalul.ro.