Locuinţa prezentată alăturat descrie mai mult decât o variantă de locuire, propunând un stil de viaţă în perfectă concordanţă cu natura înconjurătoare. Având la dispoziţie un teren cu o suprafaţă generoasă, cu dimensiunile în plan de cca. 50m x 50m, locuinţa este astfel orientată încât toate funcţiunile principale sa fie scăldate de lumină naturală.
Volumetria clădirii reflectă timpul în care trăim, în care esteticul şi funcţionalul sunt îmbinate armonios, conducând la o calitate impecabilă a locuirii. Culoarea albă, culoarea luminii, folosită pentru finisajele faţadei, dar şi la finisajele interioare ale clădirii, creează o ambianţă liniştită, perfectă pentru o viaţă modernă de familie.
ORGANIZAREA SPAŢIILOR
Clădirea se desfăşoară pe două niveluri, parter şi etaj, delimitându-se astfel zona de zi de cea de noapte. Suprafeţele camerelor sunt generoase, asigurând o locuire mai mult decât confortabilă pentru o familie cu minim trei membri şi pentru eventualii lor musafiri.
Accesul la parter se face pe faţada dinspre stradă a clădirii, în holul generos al nivelului, care asigură distribuţia către funcţiunile principale: living-room, birou (care poate fi transformat în cameră de oaspeţi), bucătăria şi scara pentru accesul la etaj. Suprafeţele camerelor sunt mari, ele sunt percepute unitar, creând astfel un spaţiu fluent, amplificat prin lipsa pereţilor dintre living-room şi hol/scară/seră, sera devenind astfel un punct de interes situat în centrul de greutate al clădirii. Un acces secundar deserveşte bucătăria şi funcţiunile secundare. Bucătăria e în directă legătură cu locul de luat masa care face parte integrantă din living-room.
Livingul, înalt pe două niveluri, se delimitează funcţional şi vizual prin trei trepte şi prin finisaje de zona de trafic (holul, scara, sera). Acesta se continuă la exterior cu o terasă (45mp), acoperită cu o pergolă pentru filtrarea luminii. Se face astfel o trecere cât mai lină de la interior către exterior, şi se creează o zonă intimă, protejată de lumina excesivă şi utilizată cu succes pe timpul verii. Şemineul este piesa centrală a livingului şi este vizibil la exterior ca un accent vertical pe faţada clădirii.
STRUCTURA ETAJULUI
Acesta e prevăzut cu două dormitoare, fiecare având dressing şi baie proprie. Terasa spaţioasă la care se accede din holul etajului acoperă accesul secundar. Din holul etajului, care e puternic luminat prin volumul de sticlă al serei, se oferă o frumoasă perspectivă asupra livingului, a serei şi parţial a holului central de la parter.
Către arhitecţi
Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro
Citește pe Antena3.ro