x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casele din lemn sunt acum eco

Casele din lemn sunt acum eco

de Adela Parvu    |    28 Mar 2009   •   00:00
Casele din lemn sunt acum eco

Noile tehnologii permit ca şi construcţiile din lemn să facă parte din categoria celor ecologice.



Nu e vorba că lemnul masiv ar fi reciclabil, atâta timp cât acest material presupune sacrificarea de copaci, ci faptul că noile linii de producţie permit recuperarea resturilor lemnoase şi transformarea lor în materiale de construcţie performante. Astfel de noi sisteme constructive sunt deja disponibile pe piaţa germană, o piaţă unde standardele ecologice sunt foarte severe.

Producătorii de case din lemn au investit în tehnologii de ultimă oră, care le permit să folosească blocuri şi panouri care par a fi din lemn masiv, când de fapt ele sunt obţinute din resturi. Şi totul cu consum mic de energie şi mai multe beneficii pentru viitorii proprietari.

Astfel de materiale se comportă mult mai bine în timp decât lemnul masiv, devin mai accesibile ca preţ, iar rezultatul final pare să vorbească despre lemn masiv. În plus, grija faţă de mediu este rezolvată de ambele părţi, atât din punct de vedere al fabricării (folosindu-se procedee de reciclare inteligentă), ci şi din punct de vedere al exploatării (în timpul folosirii şi după, o casă din lemn este sănătoasă şi prietenoasă mediului).

ATMOSFERĂ PLĂCUTĂ
Interiorul unei case din lemn este cu totul special. Pe lângă criteriile estetice, noile case din lemn, disponibile la noi prin diferiţi constructori (vezi şi Asociaţia Producătorilor de case din lemn - APROCOR), sunt şi optim dotate cu instalaţii economice şi de calitate. Preţul caselor din lemn a fost şi este accesibil în comparaţie cu cele construite tradiţional, iar recent, studii efectuate în Germania au demostrat că în multe cazuri casele din lemn sunt şi mai sănătoase (dacă sunt respectate toate standardele de calitate), cum sunt cele din imagini fabricate de firma germană Remsmurr.

×
Subiecte în articol: lemn dialog constructiv