x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Ce covoare se poartă în sufragerie: 3 modele

Ce covoare se poartă în sufragerie: 3 modele

23 Mai 2022   •   21:26
Ce covoare se poartă în sufragerie: 3 modele
Sursa foto: Pixabay.com

Sufrageria este acea zonă din casă în care vă strângeți cu toții, fie la final de zi, când vă relaxați urmărind serialul favorit, fie în weekend, când vi se alătură inclusiv gașca de prieteni. De aceea, îți vei dori ca acest spațiu să fie nu doar primitor, ci și foarte confortabil.

Covorul este unul dintre elementele care vor da livingului tău acea notă de căldură de care să te bucuri în fiecare zi. Dacă vrei să afli ce se poartă în sufragerie, din acest punct de vedere, citește rândurile de mai jos și îți vei găsi inspirația.

1.Covorul modern

Acest tip de model se potrivește diverselor stiluri de design interior, mai ales dacă îl alegi în culori neutre, precum gri, bej, crem, având poate, doar pe alocuri, mici accente de cărămiziu sau albastru, de exemplu. Vor conferi o atmosferă calmă și relaxantă, dar în același timp vei ține monotonia la distanță, tocmai datorită acelor subtile detalii coloristice.

Ai la dispoziție o gamă variată de covoare pentru sufragerie, care sunt nu doar antialergice și antibacteriene, dar care se potrivesc inclusiv în situația în care ai optat pentru încălzire prin pardoseală. Astfel, te vei bucura atât de un design atrăgător, cât și de funcționalitate pe măsură. În plus, vei avea grijă de sănătatea ta și a celor dragi.

2.Covorul clasic

În cazul în care livingul tău este amenajat în stilul clasic, cu mobilă masivă, din lemn de nuc, sau poate cu fotolii generoase, tip Chesterfield, cu brațe confortabile și tapițerie din piele naturală arămie, covorul clasic este cel care se va integra de minune în acest cadru.

Din punct de vedere al modelului, optează pentru imprimeurile florale, întrucât sunt cele care se potrivesc cel mai bine acestui stil. Pentru un plus de sofisticare, alege gama coloristică dintre nuanțe de cărămiziu și verde. De asemenea, indicat ar fi ca forma covorului să fie dreptunghiulară, firul mai lung decât în mod normal, iar dimensiunea suficient de mare cât să „îmbrace” frumos întreg spațiul livingului.

3.Covorul geometric

Un astfel de covor va anima negreșit sufrageria ta și îi va aduce, din punct de vedere al designului, o notă de jovialitate, dar și de originalitate. Este un model care se potrivește foarte bine în cazul în care livingul tău este amenajat preponderent în culori neutre. Dacă dorești să îi adaugi acea tușă fresh, optează pentru un astfel de covor cu imprimeuri pline de vitalitate.

Poți alege dintre modele variate. Astfel, ai ca opțiuni nu doar jocul de forme clasice precum triunghiuri, romburi și pătrate, cât și patternuri abstracte, cu linii sau cercuri care se intersectează într-un design atrăgător, ce nu va putea trece neremarcat.

Da, un astfel de covor poate scoate din monotonie chiar și un living pe care, în mod normal, l-ai clasa drept standard sau „la locul lui" din punct de vedere al designului interior.

Chiar dacă nu reprezintă unul dintre acele elemente considerate esențiale atunci când vine vorba despre amenajarea livingului, covorul este cel care poate completa minunat întreaga atmosferă. El va conferi căldura și confortul de care ai nevoie în această încăpere. De asemenea, îți poate sublinia într-un mod creativ personalitatea, dacă îl alegi în imprimeuri unice.

×