x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Ce sisteme de depozitare poți cumpăra pentru un apartament mic, cu bani puțini?

Ce sisteme de depozitare poți cumpăra pentru un apartament mic, cu bani puțini?

01 Oct 2021   •   09:36
Ce sisteme de depozitare poți cumpăra pentru un apartament mic, cu bani puțini?

Ai un apartament mic și nu știi ce sisteme de depozitare să alegi pentru a-ți așeza lucrurile rapid? Îți dezvăluim câteva idei prin care îți poți așeza lucrurile necesare într-o zonă restrânsă. Desigur, primul sfat ar fi să arunci tot ceea ce nu este necesar, lucrurile vechi care s-au deteriorat prea mult și nu le mai folosești, sau obiectele de care ai vrea să te debarasezi.

Sisteme de depozitare eficiente pentru un apartament mic

Dacă vrei să-ți înfrumusețezi locuința, îți sugerăm să alegi sisteme de depozitare simple, care arată atractiv și care îți pot aduce armonie și echilibru. Pentru asta este bine să adopți un stil minimalist, prin care să elimini desigur toate obiectele inutile. Asta presupune apoi incorporarea unor sisteme de stocare a obiectelor, cum ar fi folosirea de:

  • rafturi de perete
  • rafturi de podea
  • rafturi de colț
  • rafturi decorative
  • rafturi suspendate.

Indiferent dacă vrei să depozitezi obiecte grele sau medii, lungi sau de forme diferite, poți face asta pe rafturi modulare de arhivă, cum sunt sistemele de rafturi metalice și rafturi depozitare de pe prometall.ro. Aceasta este o soluție excepțională, pentru că aceste modele de rafturi au dimensiuni diferite și pot fi montate și demontate ușor. Ele sunt potrivite și pentru casă, birou, garaj, bibliotecă, muzeu, dar și pentru comercianții cu amănuntul care au magazine fel de fel.

Minimalistul în apartament înseamnă să folosești piese de mobilier cu design plăcut, simplu, care ajută la economisirea spațiului și care nu se demodează niciodată. Un sistem de depozitare cu rafturi este potrivit pentru cei care adoptă stilul minimalist, mai ales că acesta este și foarte eficient. Sistemul are mai multe rafturi încăpătoare, rezistente, pe care se pot așeza cărți, obiecte diferite și cutii decorative (în care se pun lucrurile mici, care nu trebuie ținute la vedere).

Astfel de rafturi din metal combină linii curate cu o paletă simplă de culori și pot reduce în mod sigur aglomerația de obiecte din locuință. Aceasta este o soluție de depozitare bună, care poate fi aplicată în orice spațiu din casă: sufragerie, bucătărie, dormitor, cămară, balcon, boxă, terasă.

Dacă nu vrei să te obosești cu alegerea mobilierului prea complicat pentru casă, ai putea să apelezi la anumite firme, care propun soluții specializate de rafturi pentru depozitarea obiectelor importante și valoroase. Așadar, analizează ce lucruri păstrezi, ocupa-te de cele care nu-ți mai folosesc, printr-o metodă rapidă și apoi organizează-ți treburile de făcut în funcție de priorități, pentru a-ți amenaja așa cum îți dorești locuința.

Pentru a economisi timp, rezolvă întâi ceea ce este mai urgent. De pildă, dacă ai de făcut ceva în doar 5 minute, rezolvă acea problemă numaidecât, astfel mai reduci din treburi și mai scapi de griji. Această strategie te va ajuta să rezolvi mai repede micile problme, unele probabil le vei termina chiar într-o singură zi. În ceea ce privește sarcinile mai lungi și mai complexe, trebuie să le faci cu atenție și calm, luând decizii bune, pentru a acționa în mod eficient, asta fiind de fapt cheia reușitei.

Atunci când amenajezi un apartament în stil minimalist, ar trebui să ai în vedere aranjarea interiorului în conformitate cu două aspecte importante – pacea și armonia – care apar în filozofia japoneză ZEN despre acest stil atât de popular în prezent.

Asta înseamnă să scapi de dezordine și să acorzi atenție lucrurilor, pe care dorești cu adevărat să le ai în locuință. Ideea este de a te concentra pe calitate, eleganță, armonie și mai puțin pe cantitate. Nu trebuie să exagereazi nici cu decorațiunile și ornamentele, pentru că excesul poate crea un sentiment de prea mult, de aglomerație și oboseală.

În acest an, stilul minimalist reprezintă una dintre cele mai importante tendințe de design și arhitectură pentru locuințe.

 

 

×
Subiecte în articol: stil minimalist sisteme de depozitare