x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cele mai eficiente ingrediente naturale care te scapă de șoareci

Cele mai eficiente ingrediente naturale care te scapă de șoareci

de Anastasia Paul    |    17 Sep 2024   •   13:30
Cele mai eficiente ingrediente naturale care te scapă de șoareci

Șobolanii și șoarecii pot face repede dezastru în orice locuință. Există multe modaltăți de a scăpa de ei, dar una dintre acestea este prin utilizarea mirosurilor pe care micile rozătoare le urăsc. 

Șobolanii și șoarecii sunt foarte sensibili la mirosuri. Motivul este că au un simț al vederii slab, așa că celelalte simțuri trebuie să fie intensificate pentru ca ei să supraviețuiască.

Prin urmare, dacă vrei să scapi de ei, cel mai potrivit lucru este să te folosești de miresme care îi vor pune pe fugă.  Dacă vrei să scapi de acești dăunători dintr-o zonă, va trebui să te folosești de mirosuri puternice.

Citiți și Este bonsaiul otrăvitor pentru pisici? Simptomele intoxicației și măsuri de urgență

Lavandă
Șoarecii și șobolanii urăsc mirosul de lavandă, așa că folosirea unui spray cu parfum de lavandă sau creșterea unei plante de lavandă îi va alunga din casă în mod natural.

Alternativ, poți crea propria soluție folosind un sfert până la jumătate de cană de flori cu un sfert de cană de apă într-o sticlă cu pulverizator.

Agită bine recipientul înainte de fiecare utilizare, apoi pulverizează din abundență pe suprafețele din zonele afectate. Înlocuiește această soluție lunar pentru a o menține proaspătă și eficientă.

Ulei de citrice
Șobolanii și șoarecii urăsc mirosurile de ulei de citrice deoarece conțin limonen, care se găsește în lămâi, portocale și grepfruit.

Limonenul se află și în multe produse de curățare, cum ar fi săpunuri, detergenții și dezinfectanți. Această substanță chimică face ca aceste produse să aibă un miros proaspăt și curat atunci când le folosești în casă.

Uleiurile de citrice, cum ar fi lămâia și portocala, sunt, de asemenea, foarte eficiente în a ține șobolanii și șoarecii la distanță.

Însă uleiurile de citrice sunt puternice, astfel că ar trebui să le folosești cu moderație sau să le diluezi cu apă înainte de a le aplica pe o zonă sau pe un obiect.

Ulei de mentă
Uleiul de mentă este eficient în a ține la distanță șobolanii și șoarecii deoarece nu le place mirosul de mentol.

Când șoarecii simt parfumul acestui ulei esențial, ei îl asociază cu pericolul și frica. Drept urmare, ei vor evita zonele în care este prezent sau vor încerca să stea departe de el cât mai mult posibil.

Acesta este unul dintre cele mai comune ingrediente folosite pentru a face repelent de casă pentru șoareci. Mirosul este suficient de puternic pentru a ține șoarecii departe de o anumită zonă sau obiect.

Pune câteva picături de ulei de mentă pe bile de bumbac, apoi amplaseaeză-le în locuri unde șoarecii tind să se ascundă.

Citiți și Lidia Fecioru, despre manipulare și relații toxice: Comportamentele abuzive nu sunt acceptabile

Pudră de chilli
Pudra de ardei iute este o altă opțiune bună pentru a face repelent de casă pentru șobolani deoarece este necostisitoare și ușor de obținut în majoritatea magazinelor alimentare.

Vei avea nevoie de aproximativ două linguri de pudră de chilli la un litru de apă înainte de a adăuga soluția în sticla cu pulverizator.

Acesta este un remediu casnic eficient pentru a scăpa de șoareci deoarece miroase îngrozitor pentru ei și nu vor rămâne suficient de mult timp pentru ca simțul mirosului să se obișnuiască cu el.

Pur și simplu presară niște pudră de ardei iute în zonele în care se află șoareci, cum ar fi în spatele dulapurilor sau sub mobilier, potrivit express.com. 
 

×