x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Ciudăţenii vegetale la un festival floral

Ciudăţenii vegetale la un festival floral

de Cornelia Constantin    |    22 Mar 2008   •   00:00

Dacă sunteţi amatori de neobişnuit, festivalul de vară din Odense poate fi un punct de atracţie pentru dumneavoastră: flori, accesorii şi structuri vegetale surprinzătoare. Tema se schimbă an de an, dar neobişnuitul... rămâne!

Dacă sunteţi amatori de neobişnuit, festivalul de vară din Odense poate fi un punct de atracţie pentru dumneavoastră: flori, accesorii şi structuri vegetale surprinzătoare. Tema se schimbă an de an, dar neobişnuitul... rămâne!

 

În fiecare an, la Odense, în Danemarca, se organizează un festival mai neobişnuit. Blomster se numeşte şi, evident, are în centrul atenţiei florile. Cum altfel? Însă, nu este doar o oportunitate pentru furnizorii de flori care îşi expun marfa, nici o ocazie cu care se pot achiziţiona diverse flori, plante şi alte lucruri utile grădinarilor. Este şi un prilej de a vedea nişte ciudăţenii… vegetale! Nu mă refer la nişte plante anume, ci la nişte construcţii realizate pe structuri foarte interesante, cu forme deosebite, “îmbrăcate” în flori scunde.

 

Atmosferă de sărbătoare

“M-am concentrat pe creativitate şi pe simplitate în design”, spune Klaus Bjorn, arhitectul care se află în spatele acestor construcţii. “Anii trecuţi am conceput decoruri florale diverse. De această dată am vrut să realizez nişte structuri atât de reale, încât să ai senzaţia că, dacă le atingi, se vor mişca”. Interesante sunt materialele: flori diverse, metale şi… beton! Cele mai multe dintre ciudatele forme prezentate în festival au fost expuse în piaţa centrală din Odense, însă, multe alte străzi au fost decorate cu flori, aşa încât atmosfera a fost una de sărbătoare.

 

Nume de prinţesă

La festival şi la realizarea acestor forme neobişnuite au participat 100 de pepiniere şi sere din toată Danemarca, 20 au avut standuri de prezentare, iar în holul primăriei din oraş a avut loc şi o expoziţie de plante la ghiveci. An de an, aproximativ 200.000 de oameni vizitează acest festival în cele patru zile de desfăşurare, iar numărul de participanţi şi vizitatori este în continuă creştere. La festival a participat şi prinţesa Mary, care a de­numit cu bucurie câteva varietăţi noi de plante.

×
Subiecte în articol: festival mereu verde