x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Confort estetic

Confort estetic

21 Iul 2005   •   00:00
Confort estetic

Aceasta locuinta este folosita ocazional, proprietarii avand o casa in provincie, dar s-a avut grija ca ea sa fie confortabila si estetic ambientata. Sfatul celor de la Innova a contat in imaginea finala Proprietarul a dorit o reconfigurare a interiorului, astfel incat acesta sa fie mai degajat si mai luminos. Structura de rezistenta a cladirii a permis desfiintari de ziduri, care au fost operate pentru largirea zonei de zi. Practic, singurele incaperi clar delimitate au ra- mas, asa cum era si firesc, dormitoarele si baia.

Zona de zi este repartizata pentru trei functiuni specifice: living, sufragerie si bucatarie.
Forma in "L" a spatiului diurn a permis retragerea livingului, respectiv intimizarea lui. Bucataria este vizibila atat din camera de zi, cat si din sufragerie. De aceea, proprietarul a optat pentru realizarea unui bar care mascheaza reusit zona tehnologica a locului de gatit.

Simplu mobilat si decorat, livingul se confunda cu o zona de conversatie generoasa. Piesele de mobilier au un design modern si sunt reusit asociate. Liniile ferme, stilizate, prezent a metalului ca material dominant, sunt combinate fericit cu finisaje neutre si in special cu pardoseala, din parchet, care echilibreaza atmosfera, alaturi de lumina naturala abundenta.

Volumetria apartamentului, respectiv inaltimea redusa a incaperilor, nu a permis rezolvari spectaculoase la nivelul plafoanelor. In acest sens, dupa reamenajare, sufrageria a trebuit ambientata exploatandu-se spatiul, mai generos, pe orizontala. Mobilierul destinat locului de luat masa a fost bine ales. Masa lunga si ingusta, scaunele cu un design frumos modelat capteaza atentia, estompand imaginea tavanului situat, din constructie, prea jos. Corpurile de iluminat si tablourile sunt elementele care incheaga decorul minimalist vizat.

In urma desfiintarii vechilor compartimentari, sufrageria comunica deschis cu bucataria, iar holul initial existent intre cele doua functiuni se citeste acum dupa grinda vizibila si dispozitia mobilierului (consola cu oglinda) si a statuetei din bronz asezata pe un piedestal. La ambientarea locuintei s-a tinut cont de miciile detalii, iar unul dintre ele este corespondent a formelor. Se remarca in special corelarea oglinzii cu suportul de CD-uri, doua forme circulare situate pe planuri perpendiculare, in spatii diferite si care au aproximativ acelasi diametru.

Mobilierul bucatariei este realizat din piese modulare si inglobeaza utilitatile. Se remarca, in acest sens, hota si cuptorul perfect integrate in ansamblul mobilierului. Materialele din care sunt realizate corpurile au suprafete preponderent mate, reusit alternate cu cele translucide la nivel superior. Feroneria in partea superioara este discreta, iar la nivelul inferior, ea accentueaza liniile si aspectul compact al intregului. Ca o nota de originalitate, nuanta inchisa a fetelor dulapurilor e "sparta" asimetric printr-un finisaj cu aspect de lemn natur. Astfel, jocul creat in planul vertical al mobilierului asigura un aspect modern, mai ales ca aceasta parte este vizibila din living.

Locul de luat masa din bucatarie este rezolvat in gen bar. Acesta mascheaza electrocasnicele si dotarile. In plus, in spatele barului exista corpuri pentru depozitare si frontul de lucru, care nu a putut fi conceput intre plita si aragaz din cauza instalatiilor aferente.

Proprietarul a reusit sa-si decoreze locuinta din Capitala intr-un stil actual, iar unul dintre secrete este achizitionarea mobilierului si a corpurilor de iluminat dintr-un singur magazin. Este vorba de Innova si de specialistii de aici, ale caror propuneri au contat semnificativ pentru coerenta imaginii finale.

Adela Parvu
Arhiva Ideal Decor

Pentru mai multe informatii din domeniu, cititi revista Ideal Decor

SUGESTII ID

  • Pipe dreams - Innova
    Designer Jerszy Seymour
    Colectia Magis
    Pret 38 euro + TVA

  • Vase Model E.T.A. Yoga Vasa - Innova

  • Designer Gulielmo Berchicci
    Colectia Kundalini
    Pret 160 euro + TVA / piesa

  • Fotoliu - Model Papagen 2 - MTA

  • designer Jan Armgart > colectia Leolux
    Pret 1.620 euro (tapiterie Alkantara)
    2.100 euro (tapiterie piele)
    Preturile nu includ TVA

    SUGESTII ID

  • Fotoliu, model "Gap"

  • cu structura din lemn, tapiserie cu poliuretan si picior din metal cromat, Ferlea

  • Bucatarie SCAVOLNI model "Crystal",

  • Design Vuesse.
    De remarcat combinatiile de aluminiu, inox si sticla ce dau bucatariei un aspect tehnologic in stil hi-tech.
    Disponibila prin Class

  • Masa si scaune din fibra de sticla

  • Landscape - Innova
    Designer Ross Lovegrove
    Colectia Frighetto
    Pret masa 3.108 euro + TVA
    Pret scaun 487 euro + TVA
    ×