INVESTESTE INTELIGENT
Caloriferul electric, o solutie temporara
Iarna, cand temperaturile din termometre scad cu mult sub 0 grade, problema caldurii devine presanta pentru cei mai multi dintre noi. Fie ca nu avem caldura deloc, fie ca ea este insuficienta pentru confortul nostru, avem nevoie de o solutie multumitoare atat din punct de vedere functional, cat si din punct de vedere financiar.
Una dintre solutiile care nu-ti usureaza prea mult buzunarul si iti ofera si un standard decent de confort si siguranta este caloriferul electric. Dar inainte de a cumpara un astfel de aparat este bine sa tineti cont de cateva sfaturi.
NUMARATI ELEMENTII!
Numarul de elementi pe care ii contine caloriferul trebuie ales in functie de dimensiunea incaperii in care va fi folosit. Daca este o incapere mare, atunci numarul elementilor trebuie sa fie mai mare, de regula 9 sau 12. In cazul in care incaperea este mica (baie, bucatarie), sunt suficienti patru sau sase elementi.
CU MULTE TREPTE
Pe piata se gasesc calorifere cu un numar de trepte de putere variabil (de la 1 la 3). Cu cat are mai multe trepte de putere, cu atat este mai bine, deoarece in acest fel puteti doza in functie de necesitati caldura emanata si, de ce nu, puteti face economii, deoarece o treapta inferioara inseamna si o cantitate mai mica de energie electrica consumata.
TERMOSTATUL
Termostatul este un accesoriu care nu ar trebui sa lipseasca din dotarea caloriferului. Desi veti plati putin mai mult la achizitionare, sa stiti ca acest lucru merita, deoarece veti economisi ulterior in ceea ce priveste consumul de energie electrica. Termostatul are rolul de reglare a temperaturii. Dupa un anumit interval de timp de functionare a caloriferului, atunci cand se ajunge la o anumita temperatura, termostatul opreste in mod automat alimentarea cu energie electrica a aparatului. In acest fel nu trebuie sa ne facem griji tot timpul ca vom uita caloriferul functionand si vom consuma prea mult curent sau sa ne chinuim sa oprim si sa pornim caloriferul atunci cand este prea cald sau prea frig. Mai nou, acum gasim pe piata calorifere cu termostat reglabil, care ne permit sa stabilim in functie de preferinte temperatura la care aparatul va porni si se va opri.
CAT COSTA?
Putem gasi un calorifer electric la preturi intre 60 si 600 RON. Daca pretul de achizitie este destul de mic, atunci cand vine vorba de consumul electric, lucrurile se mai schimba putin. Un calorifer poate consuma pe ora intre 600 si 2.500 W, in functie de treapta de putere la care functioneaza si de modelul aparatului. Caloriferul electric este o solutie buna pentru incalzirea temporara a locuintei (in zilele geroase sau atunci cand este caldura oprita) atat din punct de vedere al sigurantei, cat si din punct de vedere financiar. Totul este sa numarati kilowatii.
Citește pe Antena3.ro