Costurile mici pentru întreţinerea casei devin argumentul forte
În condiţiile în care recesiunea imobiliară este resimţită peste tot în
Europa, constructorii de case caută noi argumente pentru a convinge
clienţii.
Producătorii şi constructorii de case europeni, cu preponderenţă cei germani, vin să convingă clienţii că merită investiţia într-o casă, numai atunci când ea este garantată a funcţiona cu resurse alternative şi cu costuri mici de întreţinere.
OBLIGATORIU DOTĂRI ECO
Cele mai multe dintre companiile germane sunt pregătite pentru cerineţele clienţilor europeni care-şi doresc din ce în ce mai mult case ecologice, construite cu materiale care nu dăunează sănătăţii şi mediului înconjurător, dar şi echipate cu dotări ce exploatează sursele de energie alternativă. Aproape că nu există firmă nemţească de construcţii care să nu ofere măcar panouri solare în echiparea casei. Şi toate acestea nu pentru că ar exista un trend, o modă, ci pentru că cine îşi doreşte construcţia propriei case în ziua de azi, mai ales în condiţii de criză economică, doreşte să aibă siguranţa că banii necesari pentru întreţinerea şi folosirea ei vor fi cât mai puţini.
PROIECTAREA EFICIENTĂ
Dar pentru ca o casă să fie eficientă din punct de vedere energetic, şi totodată să îndeplinească şi cerinţele de confort contemporan, trebuie să fie bine proiectată. Totul porneşte de la architect, care trebuie să conceapă o casă cât mai bine organizată la interior, cu faţade exterioare atrăgătoare şi cu un consum cât mai mic de materiale de construcţii. Acest lucru se poate realiza mai ales când se apelează la construcţia de case modulare sau din prefabricate. Se poate şti din start cât costă materialele, instalaţiile, chiar şi manopera şi transportul. Aşa că, dacă decideţi să vă faceţi propria casă, nu ezitaţi să luaţi în considerare şi varianta caselor prefabricate dotate şi cu echipamente ecologice, s-ar putea să vă coste mult mai puţin decât o casă ridicată în regie proprie, dar şi să plătiţi ulterior facturi mai mici.
Firma germană Hanse Haus propune clienţilor săi noul model de vilă urbană denumită "Charisma". Specialiştii firmei spun că această propunere arhitecturală întruneşte exigenţele de confort contemporan, dar şi cele ce privesc consumul redus de energie. Casa este echipată cu centrală termică cu peleţi, dar şi cu sistem antielectrosmog. www.hanse-haus.de
Citește pe Antena3.ro