x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Covoare din piele

Covoare din piele

de Georgiana Teodorescu    |    06 Noi 2010   •   00:00
Covoare din piele

Pielea joacă un rol extrem de important în amenajările contemporane, făcând parte din seria de materiale compatibile tactil şi senzorial cu organismul uman. În direcţia amenajărilor naturale ea devine din ce în ce mai populară. Valoarea şi sensibilitatea ei în prelucrare şi exploatare aproape că obligă către manufactură. Iar din manufactură aplicată pe materiale naturale rezultă opere de artă.

PACHAMAMA
Înţelegând acest concept, Priante Pelle Italiana, companie specializată în prelucrarea pielăriilor de tot felul (vestimentaţie, finisaje interioare, mobilier) a elaborat şi o colecţie de covoare din piele. Formele inedite şi finisajele preţioase ca sidefuri sau reflexii de metale au transformat accesoriile de înnobilare a pardoselilor în bijuterii. Combinaţia dintre designul de avangardă şi manufactura de mare fineţe au creat aici un nou scenariu menit să exprime şi să rezoneze cu frumuseţile naturii, evocând noţiuni din culturi străvechi sau tradiţii uitate. De aceea, colecţia se numeşte Pachamama, care înseamnă în indiană „mama natură" şi care este aici interpretată într-un stil unic, elegant şi preţios. Diferitele tipuri de piele sunt îmbogăţite cu accente de alamă, oglindă sau corn, pentru un plus de expresivitate şi personalizare.
Un astfel de covor devine protagonistul spaţiului în care este amplasat, fie el şi unul minimalist, redus la elemente minime de expresie a stilului.

×
Subiecte în articol: idei pentru casa ta