x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Creditul punte, finantare temporara intre doua locuinte

Creditul punte, finantare temporara intre doua locuinte

de Anca Bucur    |    27 Apr 2006   •   00:00
Creditul punte, finantare temporara intre doua locuinte
INVESTESTE INTELIGENT
Cine vrea sa se mute in casa noua cu avans de pe cea veche

Din ce in ce mai multe banci si societati financiare isi deschid birouri in Romania, tentandu-i pe clienti cu diferite programe financiare, carduri de credit si tipuri de credite pentru consum sau investitii. In fiecare zi suntem asaltati prin intermediul mass-media de reclame foarte atractive pentru aceste produse financiare. Dar dincolo de aceasta avalansa de informatii ramane nedumerirea si dezinformarea celor care nu cunosc in amanunt modul de functionare a sistemului bancar.

Auzim vorbindu-se de diferite tipuri de credite imobiliare sau ipotecare, cu dobanda fixa sau variabila, dar multi nu stiu exact ce inseamna acestea si ce implicatii pe termen lung au. Am auzit adesea facandu-se confuzii intre termeni, lucru care nu ma mira deloc, deoarece nici cei din sistemul bancar nu depun eforturi sa se faca intelesi de consumatorii directi. Nu putem explica toti termenii intr-un articol, dar ne-am gandit sa ne oprim asupra unui termen ce denumeste un produs financiar mai putin cunoscut si mai putin utilizat in ultima vreme, dar foarte interesant, creditul punte.

CE INSEAMNA CREDITUL PUNTE


Cu totii ne dorim mereu ceva mai mult decat avem: o casa mai mare, sa ne mutam dintr-un apartament cu doua camere in unul cu trei, sa ne mutam de la bloc la casa. De fiecare data ne gandim ca banii pe care i-am obtine de pe prima locuinta ar putea constitui mare parte din plata celei de-a doua, urmand ca diferenta sa o achitam fie din economii anterioare, fie prin contractarea unui credit imobiliar, fie din alte surse. Dar ce se intampla intre cele doua tranzactii? Vindem prima locuinta si, pana o cumparam si o amenajam pe a doua, unde locuim? Putem aprecia exact intervalul de timp care o sa treaca intre cele doua tranzactii? Ce se intampla daca, imediat dupa vanzarea primei locuinte, cea pe care doream sa o achizitionam devine inaccesibila (vanzatorul se razgandeste, creste pretul etc.)?

Nu putem risca sa ramanem fara locuinta, nu putem sta la prieteni cu intreaga familie pe o perioada nedeterminata, asa ca trebuie sa ne luam precautii din timp. Si una dintre solutii ar fi apelarea la un credit punte.

CUI SE ACORDA CREDITUL?


Creditul punte se acorda persoanelor care au o proprietate imobiliara (apartament sau casa) si doresc achizitionarea unui alt imobil prin contractarea unui credit ipotecar1. Creditul asigura avansul necesar constituirii unei noi proprietati imobiliare pana la vanzarea imobilului detinut in proprietate.

Asupra imobilului detinut in proprietate se va constitui o ipoteca de rang I si se va asigura la o societate de asigurari agreata de banca, iar polita de asigurare va fi cesionata in favoarea bancii.

Perioada de acordare a creditului variaza in functie de banca sau de societatea financiara care acorda creditul, de la 6 la 24 de luni.

Valoarea creditului poate ajunge pana la maximum 75% din valoarea apreciata a locuintei ce urmeaza a fi vanduta. Avansul este de minimum 25% din valoarea investitiei.

Rambursarea creditului se face intr-o singura rata rezultata in urma valorificarii imobilului.

Aceste tipuri de credite se pot contracta de la urmatoarele banci: CEC, BCR sau Domeniul credit - societate de credit ipotecar, sunt doar cateva din institutiile care ne pot pune la dispozitie acest instrument financiar.

AVANTAJE
Prin contractarea unui astfel de credit nu riscati sa ramaneti fara locuinta pe perioada tranzactiei si nici nu sunteti presat sa efectuati vanzarea locuintei pe care o detineti in timp foarte scurt si la preturi neavantajoase

×
Subiecte în articol: credit creditul