x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Crinul păcii. Influențe benefice pentru casă și sănătate

Crinul păcii. Influențe benefice pentru casă și sănătate

de Anastasia Paul    |    22 Aug 2023   •   21:30
Crinul păcii. Influențe benefice pentru casă și sănătate
Sursa foto: Hepta

Crinul păcii (Spathiphyllum) este o plantă cu flori rezistente, frumoasă, care face parte din familia Araceae.

Mulți oameni consideră crinii plante de interior datorită florilor albe superbe, a rezistenței lor și a contribuției la calitatea aerului. De fapt, crinii păcii elimină compușii periculoși din aer. În plus, au multe semnificații spirituale și simbolism religios, potrivit a-z-animals.com.

Liniștea, puritatea și vindecarea sunt câteva teme comune asociate cu aceștia. Aceasta crește În regiunile tropicale din Americi și în toată Asia de Sud-Est, și provine din pădurile tropicale tropicale din Columbia și Venezuela.

Planta prosperă în medii calde și umede. Abia în 1870, a devenit cunoscută în toată Europa. Deși include termenul „crin” în numele său, crinul păcii nu este de fapt un crin adevărat.
Astăzi, mulți oameni adoră crinii de pace pentru frumusețea blândă, verdeața și proprietățile lor de curățare. Au multe semnificații spirituale diferite, cu un simbolism puternic în diferite culturi și religii. 

Este o plantă perenă care înflorește primăvara și uneori din nou toamna, în funcție de mediu și îngrijire. Florile sale asemănătoare spatelor sunt albe și seamănă cu un steag alb, adesea reprezentând pacea și capitularea.

Mulți oameni adoră simbolismul acestei plante de apartament și capacitatea de a curăța un spațiu. Din punct de vedere spiritual, crinul păcii reprezintă speranța, vindecarea și alte teme pozitive. Au frunzele mereu verzi, lucioase, ovale. În fiecare an (de obicei în timpul primăverii și uneori din nou toamna), cresc flori mari, parfumate, albe. 

Sfaturi de creștere
Crinii de pace se descurcă cel mai bine în interior cu lumina indirectă, dar strălucitoare a soarelui. De asemenea, preferă solul moderat umed iar atunci când are nevoie de apă frunzele se îndoaie și își revin imediat ce o primesc. 

Preferă între 12 - 25 de grade Celsius. Pot fi cultivați afară, la umbră, în zonele calde, altfel trebuie păstrați în interior. Solul trebuie păstrat constant umed și bine drenat.

Pace și liniște
După cum sugerează și numele, crinii de pace reprezintă liniștea. Natura lor blândă și capacitatea de a curăța aerul din jurul lor oferă un sentiment de seninătate. 

Predare și acceptare
Deoarece florile lor seamănă cu un steag alb, crinii păcii sunt adesea asociați cu capitularea. Planta simbolizează acceptarea, chiar și în cele mai dificile momente. În viață vor apărea provocări, dar crinul păcii ne reamintește că ne putem preda problemele unei puteri superioare sau unei energii colective și să avem încredere că totul va fi bine.

Puritate și inocență
Albul este culoarea purității și inocenței în majoritatea religiilor. În Feng Shui, crinul păcii este de fapt folosit pentru a aduce puritate într-o cameră sau acasă. Chiar și atunci când nu înflorește, ea este o plantă purificatoare.

Vindecare și curățare
După cum am menționat mai sus, crinul păcii curăță aerul din jurul său. Acest lucru contribuie la un mediu sănătos care încurajează vindecarea. De fapt, mulți cred că ajută la echilibrarea energiilor și aduce armonie în casă. Este adesea asociată cu o recuperare rapidă și o reducere a simptomelor cauzate de diferite tipuri de afecțiuni.

Speranță și Reînnoire
Crinul păcii este menit să trezească speranță, deoarece promite noi înfloriri în fiecare primăvară. Mulți consideră planta un simbol al reînnoirii, deoarece continuă să înflorească în toate anotimpurile, prezentând frunze și flori noi pe măsură ce crește. Mulți practicanți de Feng Shui cred în capacitatea crinului păcii de a aduce și speranță.

Noroc și Prosperitate
Mulți oameni văd crinul păcii ca un semn pozitiv, un simbol al norocului. Frunzele verzi luxuriante ale crinului păcii sunt asociate cu prosperitatea. Dăruirea acestei plante unei persoane dragi sau aducerea ei acasă poate atrage abundență și noroc.

Semnificație spirituală
Din punct de vedere spiritual, crinul păcii are diverse semnificații, majoritatea reflectând temele comune menționate mai sus. De asemenea, servește frecvent ca simbol al feminității. Crinul păcii ne amintește de natura blândă, iubitoare, dar rezistentă a femeilor. Produce flori superbe și demonstrează o durabilitate excepțională. Cu toate acestea, atunci când îi lipsește îngrijirea adecvată, crinul păcii își afișează cu ușurință frunzele ofilite, reflectând modul în care ne putem exprima vulnerabilitatea, menținându-ne în același timp puterea.

Vindecare

Datorită proprietăților vindecătoare și capacității de a curăța un spațiu de toxicitate, crinul de pace este perfect pentru cei care se recuperează după o boală sau o intervenție chirurgicală. Planta promite speranță în momentele dificile și poate servi drept semn de noroc și avere. 

Jertfa de pace
Oamenii nu sunt perfecți. Cu toții putem să nu fim nu de acord și spunemlucruri pe care nu le-am dorit și nu le mai putem lua înapoi.

Sarcina sau sărbătoarea noului copil
Simbolând reînnoirea și puritatea, crinul păcii este un cadou grozav pentru o mamă însărcinată sau care a născut recent. 

Inaugurarea unei case
Crinii de pace sunt cadouri grozave de inaugurare a casei, întrucât curăță spațiul de negativitate și cultivă energia pozitivă. 

×
Subiecte în articol: crinul pacii casa sanatate