x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum alegi aspiratorul potrivit nevoilor tale? 6 reguli

Cum alegi aspiratorul potrivit nevoilor tale? 6 reguli

29 Aug 2022   •   15:54
Cum alegi aspiratorul potrivit nevoilor tale? 6 reguli
Sursa foto: Sursa foto: Shutterstock

Vechiul aspirator pe care-l deții dă semne de oboseală? Atunci nici că ai nevoie de un motiv mai bun pentru un upgrade, cu atât mai mult cu cât tehnologia din domeniu evoluează de la o zi la alta și îți oferă o gamă aproape infinită de modele de aspiratoare performante.

Desigur, pentru a alege cel mai bun aspiratorul pentru nevoile tale, trebui să determini ce tip de aspirator este potrivit pentru locuința ta, în așa fel încât să poți face o alegere care să te mulțumească pe deplin. 

Știm că procesul de alegere a unui aspirator potrivit pentru nevoile pe care le avem se poate dovedi destul de epuizant, mai ales că aspiratorul trebuie să-ți ofere și ușurință în utilizare, dar și eficiență pe o arie largă de suprafețe. Vrei să afli ce aspirator ți se potrivește? Parcurge articolul următor și descoperă o serie de reguli de care să ții cont în alegerea aspiratorului potrivit nevoilor tale! 

  1. Ia în considerare modul de colectare a prafului 

Ar fi mai potrivite modelele de aspiratoare cu sac sau unele fără sac? Să fie oare dotate cu un dispozitiv pentru spălare? Sunt multe întrebări pe care cu siguranță ți le pui în fața vastei oferte pe care o ai la dispoziție, însă vei găsi răspunsul la acestea atunci când vei intra în detaliile principalelor tipuri de aspiratoare. 

 

Modul de colectare a prafului este un criteriu important de selecție a unui aspirator. Există pe piață aspiratoare cu sac, cele mai populare modele, care folosesc în mod tradițional un compartiment textil, care trebuie golit după folosiri. Vei găsi și aspiratoare fără sac, pe care le vei recunoaște după cuva transparentă, din plastic, ce preia rolul sacului. Poți opta chiar și pentru un aspirator vertical, unul dintre cele mai versatile modele, care are dimensiuni reduse și o poziție comodă de depozitare. Poți opta chiar și pentru aspiratorul-robot, care s-ar putea dovedi o soluție excelentă pentru curățarea locuinței. 

 

Prin urmare, când alegi aspiratorul potrivit nevoilor tale, este important să ții cont de modul de colectare a prafului, căci acesta poate dicta alegerea aspiratorului menit pentru tine. 

  1. Ține cont de puterea de aspirare a aspiratorului 

O altă regulă importantă în alegerea celui mai bun aspirator este să iei în considerare puterea de aspirare a acestui electrocasnic. Nu trebuie să confunzi puterea de aspirare cu numărul folosit de producători pentru a indica consumul de curent al aspiratorului. Cel mai simplu mod de a afla cât de capabil este aspiratorul pe care l-ai ochit este să citești valoarea exprimată în specificațiile produsului, la rubrica aferentă puterii de aspirare. 

 

De regulă, puterea de aspirare variază între 200 și 450 W, în funcție de fiecare model în parte. Ține cont de nevoile tale și alege un aspirator care să poată face față cu brio în interiorul locuinței tale. De pildă, nu vei dori un aspirator cu o putere mică de aspirare dacă locuiești cu animale de companie!  

  1. Cunoaște capacitatea de colectare a aspiratorului  

Este important să cunoști capacitatea de colectare a aspiratorului, înainte de a-l achiziționa. În funcție de spațiul în care vei folosi aspiratorul cu sac sau fără sac, vei avea nevoie de o capacitate între 1 și 3 litri, respectiv între 3 și 6 litri, pentru cuva de plastic. Prin urmare, aspiratorul potrivit nevoilor tale este acela care are capacitatea de colectare necesară pentru a face față cantităților diferite de murdărie din locuință. 

  1. Investește într-un aspirator cu filtru HEPA 

Pe baza tehnologiilor avansate de fabricare, aspiratoarele moderne vin acum cu filtru HEPA (High Efficiency Particulate Air), ceea ce desemnează un dispozitiv cu două filtre, care reține particulele de praf cu ajutorul unor straturi suprapuse de microfibre. Prin urmare, dacă dorești să eficientizezi procesul de curățare și igienizare al locuinței tale, îți sugerăm să optezi pentru un astfel de model de aspirator. 

  1. Consideră materialul roților aspiratorului

Parchetul tău va avea de suferit în cazul în care vei achiziționa un aspirator cu roți din plastic dur, fără bandă cauciucată. Prin urmare, asigură-te că optezi pentru un model de aspirator care să prezinte roți din material cauciucat. Mai mult decât atât, roțile din materiale moi nu vor produce sunete deranjante pentru vecini, în cazul în care locuiești la bloc. 

  1. Optează pentru un aspirator silențios 

A alege un aspirator silențios este o altă regulă de care să ții cont în selecția aspiratorului potrivit pentru nevoile tale. Trebuie să știi că limita normală de suportabilitate a omului la stimulii sonori este de maxim 80 de decibeli. O diferență chiar și de 10 decibeli, nu înseamnă doar o creștere a efectului produs de zgomot, ci chiar dublarea acestuia. Prin urmare, este important să alegi un aspirator cât mai silențios. 

 

Ține cont de regulile prezentate și alege cel mai bun și mai eficient aspirator pentru nevoile tale. În acest fel, locuința ta va străluci de curățenie și nici măcar nu vei simți că vei depune vreun efort considerabil! 


 


 

×