x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum calculezi cantitatea de gresie si faianta pentru casa ta

Cum calculezi cantitatea de gresie si faianta pentru casa ta

08 Sep 2005   •   00:00
Cum calculezi cantitatea de gresie si faianta pentru casa ta
NE-AM INTERESAT PENTRU TINE
Este ideal sa stim datele despre cantitatea de gresie si faianta dintr-un proiect de arhitectura. De regula, clientii apeleaza la mesterul care urmeaza sa monteze placile pentru a face calculele necesare. Dar nu intotdeauna socoteala de-acasa se potriveste cu cea din targ. Asa ca e bine sa aflati din secretele alegerii corecte.

Cantitatea de gresie si faianta se calculeaza in primul rand in functie de suprafata pe care vrem sa o placam si, de asemenea, in functie de tehnica de montare a placilor ceramice: cu rosturi, fara rosturi, in paralel sau in diagonala.

La calculul de placi necesare trebuie sa tineti cont si de faptul ca gresia sau faianta urmeaza a fi taiata si decupata. Asta in functie de iregularitatile spatiilor - colturi, muchii, trepte etc. De asemenea, daca tehnica de montare este diferita de cea clasica, cu rosturi pe verticala sau orizontala, trebuie prevazuta o cantitate corecta de placi. De exemplu, prin montarea in diagonala se pierde mai mult material decat daca placile ar fi montate in paralel.

MAI MULT DECAT NECESAR

Daca placile ceramice pe care le doriti nu exista pe stoc si faceti o comanda pentru ca ele sa fie aduse ulterior, trebuie sa va asigurati ca materialul cumparat corespunde cu cel comandat. Pentru asta, urmati neaparat doua reguli de baza:

Prima regula - asigurati-va ca intreaga cantitate livrata corespunde cu documentele de livrare (se face imediat cum ati primit materialul).

Este bine, de asemenea, sa se verifice daca materialul este uniform (in ceea ce priveste tonalitatea culorilor si calibrul dimensiunilor). Acest lucru trebuie verificat de cel care urmeaza sa monteze gresia si faianta (tonalitatea, adica culoarea si calibrul, respectiv forma placilor, care trebuie sa fie standard, sunt marcate pe cutii).

Cel care monteaza materialul trebuie sa verifice ca acesta sa nu prezinte defecte evidente, defecte vizibile cu ochiul liber. Placile care prezinta defecte nu trebuie montate.

A doua regula - cumpararea unui surplus de material, recomandabil in procent de 10% din totalul cantitatii folosite pentru o zona. E bine de stiut faptul ca si cutiile in care sunt ambalate placi de gresie si faianta de cea mai buna calitate pot contine cateva placi cu defecte.

Cauzele acestor defecte pot fi transportul sau chiar neprevazute erori de productie. Este bine sa se comande cu 10% mai mult material decat este necesar pentru a preveni inlaturarea placilor cu defecte, apoi pentru retusurile din timpul montajului, in special in zona obiectelor sanitare, unde pot fi necesare. Atentie! Cantitatea de placi ceramice provenite din livrari ulterioare, dar asemanatoare cu o prima comanda, poate fi diferita. Producatorii au fiecare in parte placi cu dimensiuni si caracteristici proprii. Deci nu va bazati ca pentru aceeasi suprafata sunt necesare tot atatea cutii cu placi ceramice cate stiti ca au fost necesare la o lucrare anterioara.
×
Subiecte în articol: faianta placi