x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum îți dezveți câinele să roadă obiecte din casă

Cum îți dezveți câinele să roadă obiecte din casă

de Redacția Jurnalul    |    29 Aug 2023   •   21:00
Cum îți dezveți câinele să roadă obiecte din casă
Sursa foto: Hepta

Câinii rod diverse obiecte când sunt mici însă trebuie să știi de ce fac asta și cum pot fi dezvățați pentru a nu-ți distruge casa.

Cum să-ți oprești câinele să nu mai roadă obiectele din casă

Aceștia explorează mediul înconjurător cu ajutorul simțurilor, văz, auz, miros, gust. Însă gustul este foarte dezvoltat, motiv pentru care îl folosesc foarte mult pentru a cunoaște lumea în care trăiesc. 

Puii între 3 și 6 luni mușcă diverse obiecte deoarece este perioada când le apar dinții, fapt ce îi deranjează și astfel se liniștesc. Totodată, mestecarea lucrurilor îi ajută să își mențină dinții și gingiile curate și sănătoase. 

Mestecare 

Însă unii câini rod obiecte atunci când nu sunt băgați în seamă, prin urmare vor atenție. Alții rod când sunt singuri, suferind de anxietate de separare iar mestecatul îi calmează. 

Prin urmare, cel mai probabil rosul obiectelor se face pe fond emoțional și în situații stresante. 

Cum îl oprești

Totodată, câinii pot mesteca obiecte la care nu te-ai fi gândit, cum ar fi ușile din casă. Astfel că rosul excesiv are la bază probleme emoționale, cum sunt anxietatea, plictiseala, curiozitatea. 

Ceea ce trebuie să faci este să-i asiguri suficientă mișcare, să-i oferi diverse jucării, cu forme, dimensiuni, texturi, culori, gusturi, mirosuri diferite. 

Dacă rosul devine distructiv, atunci trebuie discutat cu medicul veterinar. 

Disciplinarea agresivă a câinelui nu este însă o soluție, chiar dacă te enervezi că ți-a ros perechea preferată de pantofi. Mai degrabă ai grijă să-l lauzi ori o recompensă pentru comportamentele bune și să le oprești pe cele rele. Oferă-i o jucărie în locul obiectelor din casă și laudă-l dacă o acceptă, scrie pethealthnetwork.com., cita de dcnews.ro.

×
Subiecte în articol: caine ros