x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum poți obține un consum redus de energie pentru casa ta?

Cum poți obține un consum redus de energie pentru casa ta?

22 Iul 2024   •   17:37
Cum poți obține un consum redus de energie pentru casa ta?

Locuiești împreună cu familia ta extinsă într-o vilă și inima începe să-ți bată cu putere de fiecare dată când se apropie ziua emiterii facturii la energie?

În acest caz, montarea unui coș de fum din inox devine o necesitate de prim rang. Dintre toate tipurile de coșuri de fum din inox, cele din inox dublu izolat sunt ideale pentru locuințele de mari dimensiuni. Cum este și vila ta. Aceste tipuri de coșuri asigură evacuarea gazelor în condiții optime, ca urmare a transformării combustibilului în căldură.

            Înainte de a opta pentru un coș de fum din inox dublu izolat, ar trebui să iei în considerare dacă vila ta îndeplinește următorii parametri: izolarea termică, înălțimea potrivită deasupra acoperișului și o anumită impermeabilitate în privința gazelor.

Sfaturi pentru alegerea coșului de fum

Dacă vila în care locuiești bifează parametrii de mai sus, următorul sfat pe care ți-l dăm este să-ți alegi coșul de fum din inox dublu izolat care se potrivește cu capacitatea centralei tale termice. Corelația dintre cele două este esențială. Astfel, diametrul interior al coșului de fum ales trebuie să corespundă dimensiunilor centralei tale termice pentru a da randamentul scontat.

Noi, cei de la MaxStil, te asigurăm că măsurătorile pe care le facem sunt exacte, înainte de a monta orice coș. De asemenea, îți punem la dispoziție o paletă variată de dimensiuni, pentru a-ți ușura alegerea coșului de fum potrivit pentru centrala vilei în care locuiești. Coșul de fum din inox dublu izolat, modelul ales de majoritatea clienților MaxStil, se dovedește eficient și de calitate înaltă. Și, totodată, prezintă o serie de avantaje:

  • protecție sporită în privința eventualelor incendii;
  • dimensiunea diametrului și a grosimii;
  • echilibrul dintre practic și estetic;
  • lungimea tronsoanelor;
  • greutatea redusă în raport cu eficacitatea;
  • rezistența la umiditate și la șocuri electrice.

Având în vedere argumentele expuse anterior, credem că alegerea ta în privința coșului de fum e evidentă.

Din ce material este realizat

Un coș de fum din inox dublu izolat este realizat prin îmbinarea a două tuburi din inox, între care se montează un strat izolator. Inoxul folosit ca material de fabricare este de tip austenitic de calitate AISI 304. Apoi, peretului exterior i se adaugă un strat de luciu. De aceea, am spus că acest tip de coș îmbină utilul cu plăcutul și adaugă o nouă dimensiune estetică vilei în care locuiești.

În continuare, diametrul unui coș de fum din inox dublu izolat este cuprins între 80 și 500 de mm. Iar stratul exterior are grosimea cuprinsă între 30 și 50 de mm. La MaxStil realizăm coșurile de fum în mod personalizat, în funcție de nevoile specifice ale fiecărui client în parte.

Ce avantaje presupune instalarea unui coș de fum din inox dublu izolat

Primul avantaj al montării coșurilor de fum din inox dublu izolat este calibrarea. La MaxStil, această calibrare se realizează de către un specialist calificat pentru a-ți livra un produs final cât mai sigur, estetic și profesional. În plus, ținem cont la montare și de calitatea șuruburilor și a diblurilor. Pe termen lung, aceste detalii fac diferența între un coș de fum din inox dublu izolat montat corespunzător și un coș de fum neizolat care se înfundă des și provoacă mai multe daune decât anticipai.

De aceea, e important să montezi un coș de fum din inox. Fie el dublu izolat sau nu. El îți va proteja vila, fiind un bun izolator și împiedicând astfel monoxidul de carbon să fie eliberat în interiorul locuinței. Dincolo de rolul său de a conține și a ventila în mod optim gazele letale, un coș de fum din inox dublu izolat este suficient de robust cât să nu fie deteriorat de produsele de ardere corozive.

Lucru care înseamnă mai puține reparații ale coșului și, implicit, mai puțină bătaie de cap din partea ta, în calitate de proprietar. Ceea ce este posibil datorită căptușelilor de oțel care permit dioxidului de carbon, apei, creozotului și fumului să iasă afară fără să afecteze zidăria coșului. În același timp, aceste căptușeli din oțel inoxidabil sunt rezistente la coroziune. Prin urmare, nu vei avea probleme de scurgere foarte mult timp.

 

Folosind un coș de fum din inox, aparatele de încălzire sunt mai eficiente

          Căptușelile din oțel de care am vorbit sunt necesare și în cazul coșurilor de fum din inox pentru sobele cu lemne sau șemineuri. Aceste tipuri de căptușeli evacuează, de regulă, gaze mai reci care produc condens. În cazul căptușelilor care nu sunt din oțel inoxidabil, acest condens poate duce la coroziuni serioase. Așadar, poți evita multe probleme, alegând un coș de fum din inox cu căptușeli din oțel.

            De asemenea, căptușelile din oțel ajută la prevenirea mortarului lipsă sau a plăcilor crăpate care de multe ori se găsesc în hornurile dotate cu o căptușeală de proastă calitate, din țiglă de lut, de exemplu. Sau fără căptușeală deloc. Lipsa mortarului sau plăcile sparte dau voie fumului și gazelor nocive să-ți pătrundă în locuință. Deci, ești asigurat și din punctul acesta de vedere cu un coș de fum din inox dublu izolat.

            Acestea fiind zise, indiferent dacă vila ta e prevăzută cu centrală termică, sobă cu lemne sau șemineu, cu un coș de fum din inox dublu izolat montat corespunzător și adaptat unității tale de încălzire, vei sta liniștit. Mult mai liniștit decât înainte. Ceea ce înseamnă că nu vei mai aștepta cu înfrigurare factura de energie următoare. Aparatele tale de încălzire vor funcționa și mai eficient și, în plus, vei avea parte de un consum redus de energie.

           

×