x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum să-ți amenajezi casa în funcție de personalitate?

Cum să-ți amenajezi casa în funcție de personalitate?

07 Mai 2024   •   16:15
Cum să-ți amenajezi casa în funcție de personalitate?

Amenajarea locuinței este cel mai bun exercițiu pe care îl poți face pentru a-ți exprima creativitatea și implicit felul de a fi. Locuința ta este despre tine - găzduiește povești personale, emoții și senzații familiare. Ar fi și culmea să copiezi alte exemple în loc să te implici personal în decorarea spațiului.

Dacă ai prea multe idei în minte și nu știi ce să alegi, nu-ți face probleme. Există trucuri care te pot ajuta să obții armonie vizuală și în același timp un ambient relaxant. Ești curios să afli ce ți se potrivește în materie de estetică? Descoperă în rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi pentru un proiect casa impecabil.

 

 

Cum îți identifici corect personalitatea?

 

Probabil ți se întâmplă să treci zilnic prin zeci de stări. E normal - agitația cotidiană și responsabilitățile de la muncă pun în general foarte multă presiune. Totuși, înainte de a începe procesul de amenajare, e important să dai un răspuns clar următoarelor întrebări:

 

  • Ești o fire creativă și artistică? Îți place culoarea și ești atras/ă de obiectele unice și originale? Gândește-te la hobby-urile și pasiunile tale.

 

  • Preferi momentele liniștite, alături de cei dragi? Ai nevoie de un spațiu relaxant și intim, unde te poți retrage după o zi obositoare de muncă?

 

  • Îți place să ieși în evidență și ești mereu sufletul petrecerii pe oriunde mergi? Simți nevoia de culoare sau de obiecte decorative inedite?

 

Este un exercițiu numai bun pe care îl poți aplica dacă nu știi exact ce te definește. Bineînțeles că te poți afla pe calea de mijloc - între proiecte case minimaliste și spații ieșite din tipare. Nu trebuie să-ți faci probleme - ideile pot fi mixate în așa fel încât să se potrivească locului și felului tău de a fi.

 

Idei de amenajare în funcție de personalitate


Ești în căutarea unui proiect casa care să fie fix pe gustul tău? Iată câteva surse de inspirație în funcție de personalitate:

 

  1. Dacă ești o fire boemă și-ți place să te conectezi cu natura, stilul rustic este exact ce căutai. Nu ezita să adaugi și elemente clasice, de inspirație pariziană, care să te ducă mereu cu gândul la atmosfera incitantă a orașului luminilor. Alege materiale fine, mobilă din lemn masiv și sculpturi handmade.

 

  1. Decor minimalist pentru cei cărora nu le place să se complice cu alterantive prea încărcate. Optează pentru mobilier modular și rafturi suspendate, pentru mai multă organizare. Nu uita nici de tehnologiile moderne - sisteme de ventilație, iluminare inteligentă și termostat wi-fi. Pe lângă cromatica neutră, nu-ți fie teamă să integrezi și accente de culoare, dacă vrei să ieși puțin din tipare.

 

  1. În cazul în care îți place luxul și ești adeptul unor proiecte case cu etaj inedite profită de tot spațiul pe care îl ai la dispoziție. Investește în mobilier impunător și pune accent pe combinația îndrăzneață de auriu și argintiu. Nu uita de tablourile abstracte și decorațiunile avangardiste.

 

 

Amenajarea casei nu a fost nicicând mai ușoară. Tot ce trebuie să faci este să-ți evaluezi personalitatea și să iei decizii în consecință.

 

Personalizează-ți ambientul, iar avantajele nu vor întârzia să apară!

 

 

×