x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum îți salvează folia de aluminiu mobila de zgârieturile animalelor de companie

Cum îți salvează folia de aluminiu mobila de zgârieturile animalelor de companie

de Anastasia Paul    |    15 Dec 2023   •   23:00
Cum îți salvează folia de aluminiu mobila de zgârieturile animalelor de companie

Animalele de companie sunt o parte importantă a vieții noastre, dar reprezintă și o provocare pentru mobilieru din cauza zgârieturilor.  

Este extrem de neplăcut să descoperi că pisica ta și-a ascuțit ghearele în canapeaua ta ori să-ți găsești pernele albe murdare de la câinele care s-a tăvălit pe ele. 

Dacă vrei să-i descurajezi să mai zgârie ori să se cațere peste tot, atunci folia de aluminiui ți-ar putea veni în ajutor. 

Pentru a descuraja pisica să mai zgârie, înfășoară zona care îi place cu o bucată mare de folie de aluminiu. Las-o acolo câteva săptămâni și vei descoperi că felina ta a înțeles că nu mai trebuie să-și înfigă ghearele acolo. 

Al doilea truc este pentru câinii care sar pe mobilier, cum ar fi scaune albe. Tot ce trebuie să faci este să așezi o foaie lungă de folie de aluminiu peste scaune. ,De ce animalele de companie sunt descurajate de folia de aluminiu.

De ce animalele de companie sunt descurajate de folia de aluminiu

Animalelor de companie nu le place folia de aluminiu, deoarece este ciudat și inconfortabil să o rupă ori să se așeze pe ea. 

În momentul în care lăbuțele câinelui o ating, aceasta face zgomot, iar micilor prieteni blănoși nu le place. Același lucru este valabil și pentru pisici, întrucât textura și sunetul sunt neplăcute. Senzația de alunecare de pe lăbuțe și sunetul le va opri să mai încerce. 

Un alt motiv este că zgârierea foliei nu este plăcută. Pisicile au tendința de a căuta texturi mai aspre, cum ar fi cartonul ori sisalul. O suprafață netedă nu le ajută să-și ascută gheruțele. 

Prin urmare, indiferent de animalul pe care îl ai în casă, aceasta este o modalitate excelentă de a-ți proteja mobilierul fără a răni animalele de companie. În plus, folia de aluminiu este accesibilă, scrie housedigest.com. 

×