x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Deck pentru terasă

Deck pentru terasă

30 Iun 2021   •   11:13
Deck pentru terasă

Lemnul este una dintre primele alegeri atunci când vine vorba de amenajări în casă. Dincolo de aspectul natural al acestuia, indiferent de contextul în care este folosit, lemnul este și un material preferat de cei care încearcă să adopte un stil de viață cât mai sustenabil.

Instalarea unui deck terasă exterioară a casei înseamnă un efort susținut pe termen lung, pentru că vorbim totuși de un material destul de pretențios, care are nevoie permanent de întreținere specială și de tratament cu soluții speciale, astfel încât să își păstreze cât mai mult timp aspectul și să reziste o perioada îndelungată.

Tocmai pentru a nu își complică existența mai mult decât este cazul, tot mai multă lume se orientează spre materiale care se apropie de calitățile lemnului, chiar dacă nu sunt materiale naturale. În acest caz este vorba de deck WPC

Pardoselile de terase din WPC reprezintă prima alternativă la deck-ul din lemn natural, fiind realizate dintr-un amestec de PVC pur și diverse particule de lemn și aditivi. Acest tip de deck are o serie de calități remarcabile precum stabilitate dimensională, culoare uniformă și rezistență la abraziune, iar dimensiunile plăcilor sunt generoase. Lamelele din WPC nu au noduri, au foarte bune proprietăți anti-alunecare, sunt rezistente la umiditate și nu sunt atacate de insecte și mucegai.

Alte argumente PRO care fac din deck WPC cea mai populară alegere pentru terasă:

Costul mai mic

Chiar dacă la primele căutări vei constata că deck-ul WPC are un preț mai mare decât lemnul, prețul final depinde de producător și brand, precum și de cantitatea pe care o vei cumpăra pentru proiectul tău. Însă prețul va fi un aspect care te va pune pe gânduri. Doar că aceasta este una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac cei care caută să țină cheltuielile cât mai jos. Cu toate că ar trebui să scoți mai mulți bani din buzunar pentru a face investiția inițială, timpul și viitoarele economii pe care le faci pe termen lung fac ca aceasta să fie o investiție mult mai avantajoasă decât dacă ai fi ales un alt produs din lemn.

Întreținerea mai ușoară

Aditivul pentru filtrul UV din deck-ul WPC împiedică formarea mucegaiului și a ciupercilor, unul dintre cei mai mari factori care contribuie la degradarea plăcilor de lemn, cu excepția cazului în care sunt curățate, resigilate și revopsite în mod regulat. Dacă utilizezi deck WPC, trebuie să le speli doar o dată în fiecare primăvară sau vară, sau în decurs de o săptămână dacă verși ulei sau alte produse cu grăsime, cu apă caldă și săpun și o perie moale. Așadar, tot ce ai de făcut este să te bucuri în fiecare moment de terasa ta și de atmosfera pe care ai reușit să o construiești în acest loc de lângă casă.

Rezistent la foc

Deck-ul WPC este rezistent la foc, ceea ce înseamnă că în cazul unor incidente neplăcute, materialul împiedică propagarea incendiului și se poate evita astfel chiar și un adevărat dezastru.

 

×