x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Decor excentric

Decor excentric

28 Iul 2005   •   00:00
Decor excentric

Schimbarea imaginii unei case vechi poate fi facuta si in lipsa unei reamenajari cu finisaje, mobilier sau dotari moderne. Interiorul de fata este un exemplu interesant. Un decor excentric, unde obiectele, detaliile, dar mai ales combinatiile dicteaza tonul

Sunt case ale caror interioare exprima calm prin designul ales al obiectelor, altele unde totul este conceput pentru confort maxim. Dar mai sunt si unele care nu pot fi catalogate decat interesante, originale sau chiar bizare. Case care starnesc reactii extreme. Ori plac, ori nu. Este si cazul de fata, unde patina vechiului ba contrasteaza cu stralucirea obiectelor decorative, ba se armonizeaza cu decoratiunile romantice.

Este un apartament situat intr-o zona centrala a Bucurestiului, dar care nu a beneficiat de imbunatatiri de cel putin cinsprezece ani. Si, in ciuda acestui fapt, decorul atrage atentia prin asocierile atipice, prin mixajul de vechi si nou, dand la iveala o cu totul alta conotatie interiorului, acela de a fi excentric. De fapt, acesta este si secretul iesirii din anonimat al atmosferei de aici: detaliile.

Materiale matasoase cu buline, cuverturi ciufulite si panze in culori de mustar sau kaki - toate in acelasi ambient, fiecare personalizand fiecare camera in parte.

In plus, obiectele Tom’s Collection sunt absolut surprinzatoare, aripile aurite ale acestora constituindu-se ca un laitmotiv al locuintei. Tablourile cu patina se asorteaza cu mobilierul autentic cu piese Art Deco, iar baldachinul stilizat al unuia dintre dormitoare te introduce parca in alta epoca.

Ce poate fi mai neasteptat decat aceste treceri bruste? Scenografic de-a dreptul, interiorul pare desprins dintr-o pelicula cinematografica cu subiect fantasmagoric. O idee ce poate constitui o solutie de impact pentru o redecorare rapida si spectaculoasa a unei locuinte vechi, deprimante, cu mobilier a carui valoare poate nu stim sa o apreciem imediat.

Adela Parvu
Arhiva Ideal Decor
×