x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Decoratiuni luminoase pentru exterior

Decoratiuni luminoase pentru exterior

de Catiusa Ivanov    |    15 Dec 2005   •   00:00
Decoratiuni luminoase pentru exterior
NE-AM INTERESAT PENTRU TINE
De Craciun si romanii opteaza pentru decorarea exteriorului caselor cu decoratiuni luminoase

Multi dintre noi am avut ocazia sa admiram atmosfera Craciunului din filmele americane in care se putea observa, tipica, casuta familiei de peste Ocean impodobita cu beculete si stelute multicolore. Pana nu demult, nici nu ne gandeam ca si casa noastra ar putea fi decorata cu luminite. Astfel de produse pentru decoratiuni exterioare se gaseau destul de greu, iar preturile lor erau ridicate. Acum, lucrurile s-au schimbat. Magazinele ne pun la dispozitie o gama multumitoare de decoratiuni luminoase pentru exterior. Putem gasi instalatii luminoase sub forma diverselor figurine sau simboluri specifice Sarbatorilor de iarna. Tot ce ne mai trebuie pentru a avea o casa ca in filme este o imaginatie bogata si, desigur, o casa pe care sa o decoram.

UNDE LE GASIM?

Aceste produse sunt comercializate atat de marile magazine, cat si de firmele care ofera servicii pentru decorarea locuintelor. Magazinele Cora, Practiker, Carrefour si Bricostore pun la dispozitia clientilor o oferta interesanta de astfel de produse.

Puteti gasi instalatii luminoase pentru exterior in forma de stelute, braduti, oameni de zapada sau Mosi Craciuni intr-o bogata paleta coloristica si la diferite dimensiuni. De asemenea, gasiti si tubulatura luminoasa pentru exterior si perdele de turturi luminosi interconectati. Pentru decorarea exteriorului casei, cel mai eficient obiect de decorare este tubulatura luminoasa, deoarece rezista cel mai bine la umezeala si frig. Datorita faptului ca instalatia electrica este acoperita de un strat de plastic transparent, apa nu are cum sa intre in contact cu firele electrice, ceea ce inseamna ca nu se va scurtcircuita sau defecta. In cazul in care v-ati hotarat sa utilizati pentru decorarea exteriorului casei tubulatura luminoasa este bine sa stiti ca, in cazul in care lungimea instalatiei depaseste 100 de metri lungime, o singura sursa de alimentare cu energie este insuficienta.

Atunci cand achizitionati astfel de produse, trebuie sa intrebati comerciantul sau sa cititi instructiunile de utilizare pentru a afla daca sunt destinate folosirii in interiorul sau in exteriorul locuintei. Cele care sunt recomandate folosirii in interior nu vor putea fi folosite la exterior, deoarece umezeala va duce la defectarea lor foarte rapida. Preturile obiectelor de decoratiuni luminoase sunt relativ mici. Spre exemplu, 1 m linear de tubulatura costa aproximativ 3 RON, figurinele (stelutele, bradutii, oamenii de zapada), intre 20 si 40 RON, in functie de marime, iar o perdea de turturi, aproximativ 30 RON.

CINE LE MONTEAZA?

Ideal este ca inainte de achizitionarea materialelor pentru decorarea exteriorului casei sau al balconului sa va faceti un mic proiect. Astfel veti sti mult mai bine ce cantitate de materiale, respectiv de cati metri aveti nevoie. Daca aveti indemanarea si rabdarea necesare, puteti incerca sa le montati singuri. Este simplu. Cu ajutorul unor bride, urmarind linia modelului pe care l-ati ales, fixati instalatia luminoasa pe zidurile cladirii, iar in final o conectati la o sursa de curent. Daca considerati ca nu va descurcati singuri, puteti apela la o firma care se ocupa cu decoratiuni exterioare pentru Craciun.

Firma Party Land din Bucuresti ofera servicii de decorare a interiorului si exteriorului locuintelor atat pentru evenimente speciale, cat si pentru Sarbatorile de iarna. Pentru decorarea exteriorului locuintelor, aceasta firma pune la dispozitie nu numai manopera, ci, contra cost, chiar si materialele necesare decorarii (ghirlande luminoase, figurine luminoase, coronite de brad). Personalul care monteaza decoratiunile poate fi asistat de designerul firmei, in cazul in care nu aveti un proiect de ornamentare a exteriorului casei. Decoratiunile folosite de firma sunt importate din Austria si Statele Unite. In cazul in care clientii au materialele necesare decorarii, firma se va ocupa doar de montarea acestora. Modul in care va fi decorata locuinta este hotarat de client sau de firma, in functie de situatie.

Pretul pentru decorarea unui metru patrat este destul de ridicat si asta din cauza lipsei concurentei, dar si datorita calitatii materialelor. Acest cost este de aproximativ 125 de euro, pretul incluzand, pe langa materiale si accesorii, mana de lucru si asistenta designerului.

CAT CONSUMA?
Consumul electric al materialelor decorative este rezonabil. Spre exemplu, 1 m de tubulatura luminoasa consuma 15 W/h, iar o figurina luminoasa consuma intre 20 si 30 W/h. La factura totala conteaza desigur cantitatea de ornamente folosita.

Daca lungimea instalatiei de tubulatura luminoasa depaseste 100 de metri, trebuie sa o alimentati de la doua surse de energie electrica.

SFATURI
Nu folositi in exterior instalatii luminoase dedicate utilizarii in interior.

Tuburile luminoase pot fi folosite cu succes chiar si la bloc. Cel mai de efect este decorarea spatiului balconului si a ferestrelor la exterior.

Daca va doriti o ornamentatie speciala a casei este indicat sa apelati la un designer care va poate proiecta o instalatie cu efecte deosebite

Iata cateva firme la care puteti apela pentru a va decora exteriorul casei pentru Sarbatorile de iarna:

  • Agentia No Surprises, Bucuresti;
  • Agentia Party Events, Bucuresti;
  • Agentia Cochet Groupe, Bucuresti;
  • Agentia Party Land, Bucuresti
  • In celelalte orase de la noi, decoratiunile luminoase pot fi montate de firme care organizeaza petreceri si evenimente festive.

    ×