x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Draperia potrivită

Draperia potrivită

18 Sep 2010   •   00:00
Draperia potrivită
● Articol realizat cu sprijinul Mr. Bricolage

Perdelele şi draperiile au mai multe scopuri: preiau şi împrăştie uniform lumina în încăpere cum este cazul perdelelor albe transparente şi semitransparente, asigură intimitatea în interior şi blochează lumina aşa cum fac draperiile groase cu căptuşeală specială, tip black-out, pot avea doar rol estetic, de a accentua stilul decorativ din încăpere, acoperă o tâmplărie urâtă sau pot fi folosite şi în interiorul camerei, pentru a divide un spaţiu.

SISTEME DE PRINDERE
Bridele sunt benzi de material textil care funcţionează precum inelele. În general au 9,5 cm şi se potrivesc stilului rustic, clasic, sau în camerele de copii unde pot fi utlizate sub formă de pănglicuţe care se leagă precum bretelele de la rochiţe.
Cel mai simplu sistem de prindere poate fi chiar tivul perdelei. Introduceţi galeria prin acesta şi aveţi grijă să fie suficient de lat. Pentru un interior foarte modern, puteţi agăţa astfel fâşii transparente de material, perfect drepte.
Atunci când calculaţi lungimea materialului, măsuraţi de deasupra galeriei şi mai adăugaţi 0,5 cm.
Rejansa, un lat sistem, se prinde de şină cu ace sau de galerie cu cârlige. Este un sistem elegant, exclusiv şi clasic. Pentru ace, adăugaţi la măsurători ­ 0,5 cm dacă draperia începe sub şină, 2,5 cm în cazul în care draperia acoperă o jumătate din şină sau maximum 4 cm acolo unde şina este acoperită total. Pentru sistemul cu cârlige, adăugaţi 0,5 cm.
Anourile sunt inele care se prind în material. Pot fi de metal, de plastic, de lemn. Este un sistem de prindere foarte frumos, care se potriveşte oricărui stil.

PERDELE RUSTICE
Pentru o bucătărie tradiţională, puteţi alege un sistem de perdeluţe înguste de 40-60 cm lungime, din in sau bumbac, brodate. Pentru ele există galerie specială şi butoni pentru prindere chiar de tâmplăria ferestrei. Se montează în jumătatea de jos a aceteia sau în cea de sus şi au mai mult rol decorativ.
Un sistem de prindere a draperiei presupune accesorii - unele absolut necesare, altele doar cu rol estetic, dar aveţi de ales între pin-uri, mărgele sau magneţi.

×
Subiecte în articol: bricolaj