x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Eleganta simplitatii

Eleganta simplitatii

04 Aug 2005   •   00:00
Eleganta simplitatii

Aproape de faleza marii, cu o panorama ce face ca fiecare zi sa fie o bucurie, am descoperit o casa al carei interior ne-a surprins prin simplitatea sa de bun gust. Culori calde, forme placute, lumina ce confera atmosfera. Un decor elegant, conceput de Marius Albu si arhitect Nadia Cojocaru.

Fara exagerari, fara intervenetii ostentative cu volume din gips-carton si fara culori stridente. Iata ca un interior poate sa fie rafinat, elegant, in lipsa unor formule aplicate inca de multi arhitecti sau decoratori. Si totusi, intrebarea de ce este reusita amenajarea persista.

Secretul consta in asocierea culorilor, a texturilor, a organizarii spatiilor. Departe de a fi o casa mare, ea este incredibil de eficienta si de confortabila.

Intrarea principala, rezolvata ca o fereastra generoasa cu doua usi, este in gen american, respectiv se accede direct in zona de zi. In stanga intrarii se afla grupata zona livingului, de unde se face trecerea catre zona nocturna, iar frontal se desfasoara sufrageria si bucataria.

Spatiul de conversatie se distinge clar, datorita modului in care au fost amenajate canapelele. Masa din living este deopotriva utila si estetica prin finisajul cu placi ceramice, care aduce un contrast de textura in asocierea cu tapiteria textila, de nuanta deschisa, a canapelelor. Ferestrele largi, incadrate de draperii simple, dar foarte expresive, si lampadarul din colt aduc o nota de intimitate atat de ravnita intr-o locuinta.

Sufrageria si bucataria sunt logic insiruite, astfel incat servirea mesei sa fie cat mai facila.

Dormitoarele sunt strict mobilate, iar ambientarea lor este deosebit de placuta. Avand in vedere situarea casei, aproape de faleza marii, unde cea mai mare parte a timpului este petrecuta in aer liber, era firesc ca pentru odihna sa fie concepute incaperi intime, in tonuri pastelate, care sa ofere cat mai multa relaxare.

Gratie ideilor celor doi specialisti care semneaza amenajarea, a rezultat un interior plin de sarm, unde simplitatea dicteaza atmosfera eleganta, iar panorama te invita sa simti de aproape farmecul marii.

Adela Parvu
×