x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Eu ce flori dăruiesc?

Eu ce flori dăruiesc?

01 Mai 2010   •   00:00
Eu ce flori dăruiesc?
● articol realizat cu sprijinul flori de lux

Crăciun, 1 Martie, 8 Martie, Sfântul Valentin, Dragobete, de-a lungul anului suntem bombardaţi de diverse aniversări onomastice sau sărbători. Şi ce poate fi mai frumos de dăruit decât un buchet de flori?
Pentru bărbaţi această sarcină este de multe ori dificilă, necunoscând cele mai potrivite flori ce trebuiesc dăruite.

Este motivul pentru care FlorideLux.ro şi Jurnalul casei vin în ajutorul tuturor bărbaţilor, şi nu numai, cu acest mic ghid ce vă va ajuta în câteva minute să vă hotărâţi asupra unui buchet inspirat, simplu şi frumos!

Onomastica sau ziua numelui, în orice familie, este ocazia potrivită de a aduna câţiva prieteni la un pahar de vorbă şi voie bună. Nu este frumos să mergi cu mâna goală şi florile sunt cadoul care ajunge cel mai repede la inima sărbătoritei.

Vă sfătuim să optaţi pentru un buchet simplu şi colorat din flori specifice sezonului:
    - Primavara: lalele, zambile, frezii, lăcrămioare
    - Vara: gladiole, narcise, dalii
   - Toamna: crizanteme, crini sau alte flori disponibile în nuanţe ruginii
    - Iarna: Irişi, orhidee sau trandafiri albi.

Este indicat să dăruiţi pe lângă flori şi o cutie de prăjituri delicioase (cele preparate în casă sunt şi mai apreciate de sărbătorită) sau o sticlă de şampanie.

ZI DE NAŞTERE
Ziua de naştere este o dată în an, pentru fiecare dintre noi, o zi specială şi mult aşteptată.
Pentru soţie. Trandafirii sunt nemuritori când vine vorba de femeia iubită, gândeşte-te ce culoare preferă şi fă-i o surpriză de proporţii ­ un buchet imens de trandafiri provoacă de fiecare dată o bucurie imensă.
Nu uita să îi ataşezi buchetului o felicitare cu câteva urări şi gânduri sincere. Fii atent totuşi la dorinţele ei. Dacă nu îi plac trandafirii nu îi cumpăra doar pentru că sunt clasicul gest din dragoste. O dată în an merită să acorzi acestor detalii toată atenţia ta: Bujori, Cale, Nuferi, orice preferă, nu îi refuza!

Pentru mama. Fiinţa cea mai dragă serbează încă un an. Fii atent cu ea şi dăruieşte-i câteva clipe de linişte în compania ta şi flori. Fiind vorba despre o femeie matură mai mult ca sigur va prefera plantele de apartament sau grădină în locul celor tăiate. Plantele mici sunt o alegere potrivită indiferent de preferinţele sărbătoritei.

Şefa. Se apropie ziua de naştere a şefei tale. Nu te panica, înainte de a lua o decizie, gândeşte-te ce fel de persoană este.
Dacă este pretenţioasă trandafirii albi sunt o alegere inspirată. Puri, extraordinari de frumoşi, denotă eleganţă şi atenţie din partea ta.

Dacă este o persoană veselă atunci alege flori variate (lalele, frezii, alstroemeris, crini, gerbera, garoafe) şi cât mai divers colorate, eventual aranjate cochet într-un coş. Dacă nu eşti sigur, este întotdeauna o alegere bună să cooptezi şi alţi colegi în demersul tău. Poate că ei au mai multe date despre preferinţele şefei şi nu în ultimul rând poţi astfel să strângi o sumă mai mare de bani care să acopere un cost poate prea mare pentru tine.

Sfaturi privitoare la alte cadouri sau decoruri florale inspirate veţi putea citi şi în articolul de săptămâna viitoare, doar în Jurnalul casei, prin FlorideLux.ro.

×
Subiecte în articol: mereu verde