x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Eveniment

Eveniment

28 Iul 2005   •   00:00
Eveniment

Lafarge reinventeazi cimentul

Compania Lafarge, lider mondial in domeniul materialelor de constructii, a lansat un nou produs performant pe piata romaneasca: cimentul ROMCIM pentru betoane.

Unul dintre cele mai importante avantaje ale noului produs este ambalajul unic pe piata de profil: peretii dubli din hartie ai sacului sunt armati, pentru mai multa rezistenta, cu o folie de polietilena de inalta densitate moleculara (HDPE).

ROMCIM are o rezistenta la compresiune, dupa 28 de zile, de 42,5 N/mm2, in timp ce rezistenta cimenturilor de pe piata se situeaza in jurul valorii de 32,5 N/mm2. Un alt avantaj: din 40 kg de ROMCIM se obtine aceeasi cantitate de ciment rezultata din 50 kg de ciment obisnuit! Respectarea retetelor de preparare inscrise pe sacul ROMCIM are drept rezultat betoane cu o rezistenta sporita, pentru constructii mai sigure si mai durabile.

Indicele de rezistenta al noului ciment ROMCIM ii asigura utilizarea intr-o gama larga de aplicatii: fundatii din beton, stalpisori si centuri din beton, stalpi si plansee din beton, sape. Acelasi grad de rezistenta reduce riscul aparitiei fisurilor in beton, ROMCIM putand fi folosit cu succes pe timp calduros.

Electrocasnice pentru anul 2020!

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, Electrolux ofera studentilor ocazia de a se intrece in crearea aparatelor electrocasnice. Produsele trebuie sa fie relevante pentru anul 2020: sa spele rufe si vase, sa gateasca, sa curete podeaua. Juriul va judeca lucrarile, bazanduse pe criterii cum ar fi design-ul si inovatia, functionalitatea si aspectele tehnologice. Solutiile trebuie sa rezolve probleme reale din viata de zi cu zi a consumatorilor. Vor fi selectati12 finalisti care vor participa, vara viitoare, la un eveniment de design timp de 6 zile, la Stockholm, care va include workshop-uri, construirea machetelor, precum si un concurs cu premii in bani, aparate electrocasnice si multe altele. Concursul care a inceput anul trecut si s-a terminat in urma cu cateva saptamani a fost castigat de Ruxandra Matache studenta in anul III la Facultatea de Design si Arta din Bucuresti.

Indesit si responsabilitatea sociala

In timpul deschiderii vernisajului "Demine Croatia", din cadrul Asociatiei straine de presa din Roma, compania Indesit si-a prezentat ultimul raport privind contributia sociala, raport ce se concentreaza asupra valorilor companiei - inovatie, originalitate, implicare, respect, ambitie. Realizat in 2004 pe un esantion de 1200 de persoane, sondajul arata ca respectul a avut punctajul cel mai ridicat (61%). Vittorio Merloni a declarat: "Dorim sa demonstram inca o data angajamentul nostru fata de responsabilitatea sociala si sa facem dovada unei atitudini constructive intr-un moment in care este extrem de important sa nu pierdem din vedere un angajament care reprezinta baza traditionala a dezvoltarii companiei noastre".

"Red Dot Award" pentru Sony

La ceremonia anuala de decernare a premiilor pentru design, de la Essen (Germania), centrul international "Nordrhein Westfalen" a acordat prestigiosul premiu "Red Dot" pentru design de inalta calitate pentru 6 produse Sony.

Dintre cele 1857 de produse, juriul international a selectat urmatoarele produse Sony:
  • Categoria "Cel mai bun dintre cei buni pentru design de inalta calitate" - camera video HDRFX1E
  • Categoria "Design de inalta calitate" QUALIA006 Rear Projection; QUALIA001 Creation Box; QUALIA004 SXRD Projector; QUALIA005 LCD Flat Panel Television; DAVSR4W wireless Home Theatre System.

    Singurul produs premiat anul acesta cu distinctia "cel mai bun dintre cei buni la design de inalta calitate" este prima camera din lume care aduce inregistrarile digitale de inalta calitate in casa utilizatorului de rand. Formatul HDV 1080i asigura o tranzitie fina si de calitate de la o imagine la alta.

    Capturile video in acest format ofera posibilitatea de a fi vizionate chiar si pe televizoare ce au diagonala mai mare de 50’’ (127 cm).
  • ×
    Subiecte în articol: design