x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Flori puse în valoare cu etajere speciale

Flori puse în valoare cu etajere speciale

de Cornelia Constantin    |    29 Mai 2008   •   00:00

V-aţi plictisit de etajerele obişnuite şi doriţi ceva special? Vedeţi mai jos la ce anume ne-am gîndit pentru dumneavoastră. Sperăm să vă placă şi să vă folosească în demersul pe care îl veţi face

V-aţi plictisit de etajerele obişnuite şi doriţi ceva special? Vedeţi mai jos la ce anume ne-am gîndit pentru dumneavoastră. Sperăm să vă placă şi să vă folosească în demersul pe care îl veţi face

 
Sînteţi profesor de botanică şi vreţi să “reamenajaţi” laborato­rul în mod atractiv pentru elevi? Sînteţi un colecţionar care vrea să-şi expună cît mai interesant frumuseţile achiziţionate? Iată cîteva idei care spe­răm să fie de folos şi unora, şi altora.

 

Sticlă şi lemn

Trebuie să recunoaştem că etajerele şi suporturile din sticlă sînt foarte elegante şi pun florile în valoare cu ade­vărat. Ele se potrivesc de minune în­tr-un decor modern, dar şi într-o sală de clasă care se doreşte deosebită. Etajerele din lemn dau un aer rustic spa­ţiilor şi necesită asociere cu o amenajare existentă în acelaşi stil. O masă frumos decorată pe care să aşezaţi mai multe flori din aceeaşi familie va face din nou trimitere la rustic. Ghivecele pot fi şi ele din aceleaşi materiale, însă va trebui să ţineţi seama de tipul de plan­tă. De asemenea, puteţi adăuga diverse decoruri din frunze şi crengi. Vă puteţi inspira din propunerile alăturate.

 

Naturală vs artificială

Dacă aceste etajere sînt amplasate pe un perete unde lumina naturală nu ajunge, trebuie să vă gîndiţi ce plante veţi folosi şi cum le veţi ilumina. Chiar dacă veţi realiza o instalaţie artificială de iluminare, trebuie să ştiţi că nu toate plantele se comportă la fel. Unele cresc bine în lumină artificială şi produc şi flori. Altele doar cresc. Mai sînt şi unele care nu rezistă decît un interval mic de timp, după care încep pro­blemele. Aşadar, studiaţi felul în care reacţionează fiecare la lumină. Situaţia ideală este ca plantele să aibă acces la lumină naturală, pentru că aşa aveţi garanţia că vor fi sănătoase şi veţi face şi o economie simţitoare la buget (energia electrică ne costă!).

×
Subiecte în articol: mereu verde